Diverse ondernemers die niet in aanmerking kwamen voor Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) hebben hier bezwaar tegen ingediend. RVO heeft op haar site een overzicht geplaatst van de afhandeling van deze beroepen. Doordat er steeds meer jurisprudentie komt, wordt helder in welk geval je wel of geen recht had op TVL.

Redenen voor herziening

Er zijn vier uitspraken op basis waarvan RVO alsnog TVL toekent. Als dit van toepassing is op jouw situatie, dan biedt dat wellicht mogelijkheden. Het is dan wel van belang dat je al bezwaar hebt ingediend.

  • Hoofdactiviteit op 15 maart 2020
  • Referentieomzet van rechtsvoorganger meenemen bij voortzettingen
  • De startdatum van een onderneming
  • SBI-code komt niet overeen met werkelijke activiteiten in TVL Q4 2020

Lees op de site van RVO de uitleg. Daar staat ook de jurisprudentie: Afhandeling beroepen TVL (rvo.nl)

Geen recht op toekenning TVL

Er zijn ook uitspraken van de rechter waarna de TVL-uitvoering niet is aangepast en ondernemers dus geen TVL kregen. Dat ging om de volgende onderwerpen:

  • Wijziging hoofdactiviteit na peildatum
  • Afwijken van percentages van SBI-codes
  • Subsidieaanvraag bij ontbreken omzetverlies
  • Afwijken van btw-aangifte bij aantonen omzet
  • Te laat bezwaar ingediend

De details en jurisprudentie staan op bovengenoemde site van RVO.

Succes KHN Advocaten & Juristen

KHN Advocaten en Juristen heeft in diverse gevallen succes geboekt voor het verkrijgen van TVL voor ondernemers, zoals het aanpassen van de SBI-code. Maar ook het kunnen gebruiken van de omzet van de rechtsvoorganger bij voortzetting van de onderneming. Het gaat dan niet alleen om wijzigen van de rechtsvorm, maar ook wanneer een bedrijf is overgenomen door een ander die de onderneming voortzet. Deze uitspraken zijn ook terug te vinden op:

Ten aanzien van starters en de problematiek rondom referentiemaanden lopen nog diverse zaken. Als hier meer over te melden valt, dan zullen we dat doen.

Hulp nodig?

Verkeer jij in dezelfde situatie als bovengenoemd, of heb je ander juridisch advies nodig? Aarzel dan niet om contact op te nemen met KHN Advies. Neem voor vragen of meer informatie contact op met KHN Advies, door te bellen naar 0348 48 94 89 of per mail info@khn.nl

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens