Onlangs ontvingen ondernemers in Zaanstad hun factuur voor de WOZ-beschikking en de gemeentelijke belastingen. De hoogte van deze bedragen vinden wij disputabel, we gebruiken immers veel minder, water, het riool en onze panden.

De horeca mag niet of slechts gedeeltelijk haar bedrijfspand gebruiken en daardoor achten wij de opgelegde bedragen in de facturatie van de WOZ en de gemeentelijke belastingen veel te hoog. Het gebruik van onze panden is enorm beperkt en ook gebruiken we veel minder water en wordt het rioleringssysteem aanzienlijk minder belast.

Hierdoor is een lagere heffing van de gemeentelijke belastingen gerechtvaardigd. Wij adviseren je bezwaar te maken tegen de opgelegde heffing. Dit moet gebeuren binnen 6 weken na de ontvangst van de factuur, op de factuur staat hoe en bij wie je bezwaar kunt maken.

Modelbrief lokale lasten ondernemers

Deze modelbrief kun je gebruiken om je bezwaar in te dienen. Het bestuur van KHN Zandvoort zal daarnaast ook richting gemeente, waterschap en het gemeentelijk administratiekantoor een dergelijk signaal afgeven.

Maak tevens gratis bezwaar tegen de hoogte van je WOZ beschikking

Als eigenaar en/of huurder van een horecapand heb je onlangs de jaarlijkse belastingaanslag ontvangen voor de lokale belastingen en heffingen (met name WOZ/OZB). De hoogte van de aanslag is mede gebaseerd op de WOZ-waarde van je pand die de gemeente jaarlijks vaststelt. Door corona en de lockdowns is de economische waarde van veel (horeca)panden afgenomen. Toch hebben veel gemeenten de WOZ-waarde van panden verhoogd. Ook zijn veel gemeentelijke belastingen en heffingen verhoogd. Door bezwaar te maken tegen de (verhoogde) WOZ-waarde kun je jouw lokale lasten tot wel 40% verlagen. Via KHN kan dat nu zonder kosten!

Lees hier meer over deze optie.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens