IJssalon IJsie Prima in Callantsoog is de grote winnaar van de titel IJssalon van het Jaar 2020/2021. Presentatrice Mascha de Rooij maakte dit op 1 april 2021 tijdens een livestream bekend. De vijf finalisten verzamelden zich voor de bekendmaking in de Next Level-foyer in Evenementenhal Gorinchem.

De winnende ijssalon, IJsie Prima in Callantsoog, scoort hoog op alle fronten. Zowel de vakjury als de inspecteur voedselveiligheid zijn erg onder de indruk van het familiebedrijf van de broers Kees en Ties Baars en hun ouders. Het oordeel: "Een goed georganiseerde onderneming. De zin om hier ijs te eten én te maken straalt ervan af."

Spannend jaar

Kees Baars Jr. vertelt dat het een spannend jaar is geweest. “Vorig jaar gingen we als finalist het ijsseizoen in. En meteen stond corona voor de deur. Natuurlijk had het onze focus om de zaak zo goed mogelijk draaiende te houden. We hebben onze weg daarin gevonden.” De bekendmaking van IJssalon van het Jaar bleef voor de broers spannend tot het laatste moment.

Grote cup

Kees jr. en Ties zijn de derde generatie die de ijssalon in Callantsoog bestieren. Samen met ouders Kees Baars en Regina Tichelaar runnen ze het familiebedrijf. “Onze grootouders en ouders deden al mee met de wedstrijden. Vaak vielen we in de prijzen, maar nog nooit eerder namen we de grote cup mee naar huis: die van IJssalon van het Jaar. Dat is ons nu gelukt. We gaan de Paasdagen in met een prachtige beker op de toonbank. Echt fantastisch.”

Nek-aan-nek-race

Een keuze maken uit de vijf finalisten bleek nog lastig. Met name omdat het niveau van de wedstrijddeelnemers elk jaar stijgt, vertelt juryvoorzitter Bart-Jeroen van Overveld. “Dat vraagt ook van ons als wedstrijdcommissie steeds meer inzet. En dat doen we graag! Het liefst waren we met de hele commissie naar elke finalist gegaan. Maar corona stond ons in de weg. Iedere finalist is door twee commissieleden bezocht. Het was een nek-aan-nek race: stuk voor stuk zijn de finalisten topondernemers.”

Wedstrijdsmaak 2022: stracciatella

Stracciatella is de wedstrijdsmaak van 2022. Deelnemers aan De Gouden IJsspatel strijden in het voorjaar van 2022 om het lekkerste stracciatella-ijsje van Nederland. Ook is het romige ijsje met stukje chocolade een verplicht onderdeel van De Gouden IJscreatie – de wedstrijd om de beste ijscoupe van Nederland. Hidde de Brabander, manager IJscentrum, laat weten dit najaar speciale aandacht te besteden aan deze populaire ijssmaak. Het IJscentrum is de school voor ambachtelijke ijsbereiders en zet zich in voor een nóg hoger niveau van de Nederlandse ijssector. “Speciaal voor de leden van de branchevereniging Ambachtelijk IJscentrum organiseren we stracciatella-dag”, belooft hij.

Over de IJs-vakwedstrijden

De organisatie van de IJs-vakwedstrijden (De Gouden IJsspatel, De Gouden IJscreatie, IJssalon van het Jaar), is in handen van de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens