Ook in de gemeente Steenwijkerland wordt het door het Werkgeversservicepunt (WSP) mogelijk gemaakt om met Oekraïners te werken.

Net als andere gemeenten, heeft ook de gemeente Steenwijkerland de plicht om tijdelijke opvang te bieden voor Oekraïense vluchtelingen. Met deze vluchtelingen worden regelmatig intakegesprekken gevoerd en -ondanks dat het merendeel van deze vluchtelingen geen Engels spreekt- hebben veel vluchtelingen bij de gemeente Steenwijkerland aangegeven dat ze heel graag willen werken in Nederland.

Tot dusver wordt dit in de gemeente Steenwijkerland gedaan in productie- en/of schoonmaakbedrijven, maar het bestuur van KopTop en Koninklijke Horeca Nederland (KHN) afdeling Steenwijkerland is van mening dat er eventueel ook een aansluiting kan zijn met de recreatieve- en horecabedrijven die de gemeente Steenwijkerland rijk is. John Moes van het WerkgeversServicepunt (WSP) heeft te kennis gegeven dat iedere gastvrije ondernemer aan mag sluiten bij deze intakegesprekken om te kijken of een match met een toekomstige Oekraïense werknemer mogelijk is. Wel dient er rekening gehouden te worden dat het merendeel niet of nauwelijks Engels spreekt.

Mag ik een werknemers uit Oekraïne aannemen?

Alvorens je via de onderstaande gegevens contact opneemt met het WSP willen wij je graag wijzen op het volgende artikel, wat KHN eerder dit jaar reeds in haar e-nieuwsbrief, gepubliceerd heeft Mag ik werknemers uit Oekraïne aannemen?. In dit artikel vind je nodige informatie over werken met Oekraïners en een Engelstalig contract.

Het WSP

Ben je nog niet bekend met het WSP? Het WSP adviseert en ondersteunt werkgevers in de regio bij uiteenlopende arbeidsmarktvraagstukken. WSP biedt je een groot en divers aanbod van personeel, met en zonder afstand tot de arbeidsmarkt. Het doel van WSP is om samen met werkgevers meer banen voor meer mensen te realiseren en ze kennen de weg naar mogelijke subsidies. Een kans op werk is namelijk een kans om bij te dragen aan de maatschappij.

Dienstverlening WSP

Voor werkgevers in de gemeente Steenwijkerland verzorgt WSP de werving en selectie van personeel. WSP geeft werkgevers personeelsadvies en helpt bij het aanvragen van subsidies. Deze dienstverlening is kosteloos. Heb je nog geen adviseur? Maak geheel vrijblijvend een afspraak.

Voor de regio Zwolle

WSP regio Zwolle is een samenwerkingsverband van UWV en de regiogemeenten Dalfsen, Hardenberg, Hattem, Heerde, Kampen, Meppel, Oldebroek, Ommen, Raalte, Staphorst, Steenwijkerland, Westerveld, Zwartewaterland en Zwolle; aangevuld met de SW-bedrijven en de IGSD. Door deze samenwerking kan WSP werkgevers nog beter voorzien van passend personeel. Voor jou als werkgever betekent dit dus één loket voor al jouw arbeidsmarktvragen.

Ondernemers in gemeente Steenwijkerland kunnen contact opnemen met het WSP via:

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens