Sinds 2017 organiseert de Tweede Kamer jaarlijks de zogenaamde V-100. Honderd burgers worden uitgenodigd om de jaarverslagen van de ministers kritisch te bekijken en vragen te formuleren. Het doel van de V-100 is om burgers rechtstreeks te betrekken bij de controlerende taak van Kamer. De V-100 vond plaats op 27 mei.

Dit jaar mochten mkb-ondernemers vragen stellen over een aantal door de Kamer geformuleerde thema’s. Uiteraard hebben wij ons best gedaan om goed vertegenwoordigd te zijn, zodat we onze stem konden laten horen. En dat is gelukt. Er waren maar liefst vier Ledenraadsleden uitgenodigd om deel te nemen: Gijs Schapendonk, Kor van der Meulen, Rien Mol en Pike Uittenbogaard.

Gijs, Kor, Rien en Pike hebben meegepraat over verschillende voor de horeca relevante onderwerpen. Denk aan circulariteit, verduurzaming en energielasten van het mkb, coronabelastingschulden, voorspelbaar fiscaal beleid en de beleidsreactie op prijsstijgingen van onder andere energie.

Gijs Schapendonk over de dag: “Het was een intensieve, waardevolle dag waarop de horeca uitstekend vertegenwoordigd was. Naast de vier Ledenraadsleden waren ook nog diverse andere horecaondernemers aanwezig.

Wij hebben veel van de uitdagingen van onze branche onder de aandacht kunnen brengen bij de Kamerleden en deze ook weten te formuleren naar concrete vragen aan de ministers. Met alle mkb- ondernemers hebben we niet alleen teruggeblikt, maar ook onze verwachtingen en aanbevelingen voor toekomstig beleid uitgesproken.”

V100_verantwoordingsdag

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens