Cybercriminaliteit is voor veel ondernemers een toenemend probleem, ook in de horeca. Het vergroten van je digitale weerbaarheid is dan ook steeds belangrijker. We zijn daarom erg blij met onze samenwerking met het Digital Trust Center (DTC). Het DTC is onderdeel van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en helpt ondernemers met advies en tools om veilig digitaal te ondernemen. Door deze samenwerking kunnen we nog beter relevante informatie over cyberdreigingen en praktische tips met je delen.

Meer informatie over onze samenwerking vind je op de website van DTC.

Adviezen en tools van het DTC

De website van het DTC biedt laagdrempelige kennis, informatie en advies waar je als ondernemer zelf mee aan de slag kunt. Met de Cybersecurity Wegwijzer van het DTC zie je bijvoorbeeld snel waar je terecht kunt met een vraag over of hulp bij cybersecurity-onderwerpen. Daarnaast geeft het DTC uitleg over de 5 basisprincipes van veilig digitaal ondernemen. Deze zijn opgesteld om ondernemers, met name in het mkb, te helpen hun digitale basisbeveiliging op orde te krijgen.

Cybercriminaliteit in de horeca

Hoe zit het met de digitale veiligheid van jouw bedrijf? Horecaondernemer Frans van Hall had geen duidelijke afspraken gemaakt met zijn IT-leverancier over het updaten van zijn website. Maar dat realiseerde hij zich te laat. Hackers hadden een beveiligingslek gevonden waardoor zijn webshop er weken uit lag. “Het gaat vaak over grotere bedrijven in het nieuws. Maar juist op dit microniveau kan het bijzonder vervelend zijn. Kleine ondernemers hebben gewoon minder buffer. Je voelt zoiets snel in je beurs,” aldus Frans. Lees het hele verhaal en bekijk zijn tips voor veilig ondernemen.

Een veiliger bedrijf in 6 stappen

Aan de slag met je online veiligheid? In zes weken praten experts en andere ondernemers je bij over hoe je sterke wachtwoorden maakt, hoe je je bedrijf beschermt tegen malware, en wat je kunt doen als je toch gehackt wordt. Zo bescherm je je bedrijf tegen cybercriminelen en ander digitaal gevaar. Meld je aan voor de e-mailserie ‘Een veiliger bedrijf in 6 stappen’.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens