Op vrijdag 14 juni heeft het bestuur van KHN Zaanstreek overleg gehad bij Best Western Zaan Inn Zaandam. Onderstaand enkele besproken punten en de koppeling naar de diverse onderliggende stukken.

Status Horecavisie en Toeristische Visie
Beide visies lopen tot 2025 en worden momenteel herzien. We aangeven te willen evalueren of deze visies nog actueel zijn en indien nodig aanpassen.

Convenant
Er komt geen algemeen convenant meer, behalve voor de Dam. Hiervoor zal een pilot worden gestart waarin de ‘Damstraat’ wordt afgehekt voor verkeer tijdens de horeca-avonden en er beveiliging zal staan.

Update Herinrichting van de Dam
Arjan van Staalduinen, procesmanager voor de herinrichting van de Dam, heeft onlangs een update gegeven. Er zijn bijeenkomsten geweest om belangrijke punten te bespreken. Hoofdonderwerpen uit de gesprekken met de horecaondernemers zijn het behoud van terrassen en het organiseren van afvalinzameling.
De komende maanden wordt het herinrichtingsplan intern afgerond. Het definitieve plan wordt in september/oktober gepresenteerd. Het college neemt in het najaar een besluit. De uitvoering van het plan start op zijn vroegst in 2026.

Accountmanager Horeca
Er is een accountmanager voor de horeca aangesteld: Jeanne Kroon. Voor de volgende bestuursvergadering willen we graag Jeanne uitnodigen om kennis te maken.

Onderzoek Vergunningen:
De gemeente Zaanstad onderzoekt hoe het vergunningentraject sneller kan en voor meerdere jaren kan gelden.

Route KHN
Ruud heeft deelgenomen aan de brainstormsessie over de route die KHN in de toekomst zou moeten nemen.

Hoteloverleg Zaanstreek
Op 14 juni hebben de hotels van KHN Zaanstreek overleg gehad. Het verslag van dit overleg kun je hier vinden.

Meepraten in bestuursvergadering?
De volgende bestuursvergadering vindt plaats op maandag 2 september 11.30 uur. Wil je een keer meepraten? Je bent van harte welkom! Aanmelden of punten voor deze vergadering kun je aanleveren via zaanstreek@khn.nl.

Website en facebook KHN Zaanstreek
Website KHN Zaanstreek: www.khn.nl/zaanstreek. Heb je Facebookpagina al geliked? Klik hier

Graag tot de volgende keer.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens