De jaarlijkse ALV werd dit keer gehouden bij Stadskaffee Laurens.

Tijdens een rondje langs de aanwezigen bleek hoe moeilijk het is momenteel voor alle ondernemers. De omzetten zijn sinds de nieuwe maatregelen gedaald met 60 tot 80%. De ondernemers wachten met spanning af tot de persconferentie van 26 november. Met de huidige financiële steun is het voor niemand meer te doen. Er moet een beter steunpakket komen en daar zet KHN zich uiteraard vol voor in.

Terugblik

Er is terug geblikt op het afgelopen jaar waarin de voorzitter Karin Hiemstra aangeeft dat KHN voornamelijk op lokaal niveau een hoop heeft weten te bereiken. Als voorbeelden worden genoemd het kwijtschelden van toeristenbelasting, precario en reclamebelasting, de verruiming van de terrassen, de bijdragen uit het stimuleringsfonds, etc. Het contact met gemeente is goed en dat resulteert ook in het mild handhaven bij de horeca. Er wordt eerst in gesprek gegaan voordat wordt opgetreden.

Op landelijk niveau is het allemaal ingewikkelder. De agenda en economische belangen lijken daar totaal anders. KHN blijft druk op de ketel houden en strijden voor goede steunpakketten totdat er weer normaal gedraaid kan worden.

Bestuurszaken

Verder werd er gesproken over de financiën, het beleidsplan en de afdelingsstatuten, waar alle aanwezige leden mee akkoord zijn gegaan.

Bestuurslid namens de hotels, Xiaohui Hu van het Golden Tulip Hotel, heeft het stokje overgedragen aan Ellis Raat van het Amrath Hotel.

KHN Alkmaar zoekt nieuwe bestuurders, als je wilt kun je zonder enige verplichtingen een keer aanschuiven bij een bestuursvergadering om te kijken of het wat voor je is.

Tijdens de vergadering hebben Donald Smit van Restaurant Hofman en Dionysia Kourkouta van Mylos Food & Drinks aangegeven interesse te hebben. Zij ontvangen een uitnodiging voor de eerstvolgende bestuursvergadering.

Actueel nieuws

Naast actueel nieuws vanuit de gemeente met betrekking op de horeca en nieuws vanuit KHN over onder andere de Alkmaarse Horeca Coöperatie en het horeca onderzoek was er een interessante presentatie van Value2u. Zij zijn specialist op het gebied van sociale zekerheid. Met de B.I.G. Analyse voeren zij diepgaand premieonderzoek over de loonadministratie uit, zodat teveel afgedragen premies inzichtelijk worden. Als die worden gevonden, verzorgt Value2u in overleg met de horecaondernemer het terugvorderingsproces bij de betreffende instantie(s). Dit alles op basis van ‘no cure no pay’.

Meer info: KHN | Teveel betaalde belastingen en premies terugvragen | Value2u

Burgemeester

Tenslotte kwam de nieuwe burgemeester Anja Schouten aan het woord. Zij heeft al veel contact gehad met de horeca o.a. via de ‘corona werkgroep’ en de bestuurders van KHN Alkmaar. Uiteraard wil zij zich ook graag voorstellen aan de andere leden van KHN Alkmaar. Ze snapt volkomen met welke dilemma’s wij als horeca te maken hebben. Wanneer zij ons kan ondersteunen en kan meedenken gebeurt dit.

In bijgaand verslag vind je alle besproken punten. Het verslag staat op Mijn KHN, deze is uitsluitend voor KHN-leden. Inloggen op Mijn KHN kun je met jouw gebruikersnaam en wachtwoord. Wachtwoord vergeten? Op deze pagina kun je een nieuwe inlog aanvragen.

Mocht je vragen hebben, dan horen we het graag via alkmaar@khn.nl.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens