Op dinsdag 6 november jl. heeft het bestuur van KHN Zaanstreek een bestuursvergadering gehouden, en wel bij Stichting Koken, Eten, Daten op het Zuideinde 150A in Westzaan.

Wat kwam er zoal ter sprake?

Inspiratietour Rotterdam een succes!

De leden van KHN Purmerend en Zaanstreek zijn mee geweest met de inspiratietour naar Rotterdam op 15 oktober jl. Het was een groot succes en zeker voor herhaling vatbaar! Hier vindt u het verslag.

Overleg met gemeente Zaanstad

Op 12 november heeft KHN Zaanstreek het Horecaoverleg. Enkele onderwerpen die wij zullen inbrengen zijn

  • Voortgang horecavisie
  • Voortgang terrassen Dam
  • Proces en planning CHO-systeem
  • Wat is het horeca-sanctiebeleid

Heeft u punten die wij voor u op de agenda kunnen zetten? Laat het ons weten via zaanstreek@khn.nl.

Horeca overleg gemeente Oostzaan

Onlangs heeft het horeca-overleg met gemeente Oostzaan plaatsgevonden. Uit deze vergadering bleek dat het opstellen van het horecabeleid nog niet is opgepakt door de gemeente. Daarnaast hebben de ondernemers aangegeven beter geïnformeerd te willen worden over beleidswijzigingen zoals het geval was met de exploitatie van Sporthal Oostzaan. De gemeente zou de ondernemers hierover actief informeren, maar dit is echter niet gebeurd. We hebben daarover een brief gestuurd naar de gemeente om opheldering te vragen en we hebben alle stukken opgevraagd inzake de veranderingen van de Sporthal.

Toeristenbelasting

Voorzitter Ruud Keinemans heeft een gesprek gehad met wethouder Hans Krieger over de verhoging van de toeristenbelasting. Omdat vrijwel vaststaat dat de verhoging van de toeristenbelasting doorgaat, heeft KHN verzocht het middels een procentuele verdeling in te voeren en aangegeven dat ook Airbnb’s onder deze belasting moeten vallen. KHN Zaanstreek zal hier verder intensief op in gaan.

Op 4 december zal het hoteloverleg plaatsvinden. Op 4 februari 2019 vergadert uw bestuur weer. Heeft u onderwerpen voor een van deze vergaderingen? Of vragen over bovenstaande? Laat het ons weten via zaanstreek@khn.nl.

Heeft u de Facebook van KHN Zaanstreek al geliked? Zeg het voort!

Direct advies nodig?

KHN-leden bellen 0348 48 94 89 van ma t/m vr 8:30 tot 17:00 uur, mailen naar info@khn.nl, of stellen hun vraag via het contactformulier.

Contactgegevens