Op 13 juni kwam het bestuur van KHN Beverwijk bij elkaar bij Gewoon in Wijk aan Zee. Het bestuur kreeg goed nieuws vanuit het ondernemersfonds, blikte vooruit op de ALV en besprak het overige nieuws uit de regio.

De belangrijkste update tijdens deze vergadering was het nieuws dat er jaarlijks budget beschikbaar zal komen voor KHN Beverwijk vanuit het ondernemersfonds. Vanuit de horeca kan dit gebruikt worden voor diverse activiteiten of evenementen. Er wordt onder andere gedacht aan biertapwedstrijden, het opzetten van Diner aan/naar Zee of extra social media ondersteuning voor de horeca in de regio. Ook het organiseren van gastcolleges of gastvrijheidstrainingen kunnen mogelijke doelen voor het budget zijn.

Ook dit jaar staan er veel leuke evenementen op de planning in Beverwijk en omgeving. Er werd gesproken over het Meifestival dat in Wijk aan Zee heeft plaatsgevonden. Ook werd door het bestuur vooruitgeblikt op de Stadsfeestweek Beverwijk en de Smaakmarkt in Wijk aan Zee. Er werd niet alleen gesproken over de aankomende editie maar ook vooruitgeblikt op hoe deze festiviteiten in de komende jaren wellicht nog meer mensen kunnen trekken en hoe hier nog meer ondernemers aan kunnen meedoen.

Naast al deze positieve geluiden werden ook enkele zorgen geuit. Bijvoorbeeld de vrees voor een nieuwe lockdown periode in het najaar en het vooruitzicht dat er dan minder steun zal komen. Vanuit KHN zijn landelijk diverse plannen aangeleverd maar KHN wil nu duidelijkheid van het kabinet wat het effect van de verschillende maatregelen is geweest en wanneer welke maatregelen in zouden moeten gaan en op basis van welke scenario’s. Een andere reden tot zorg blijft het personeelsgebrek. Sommige ondernemers moeten noodgedwongen hun deuren enkele dagen sluiten hierdoor, andere ondernemers zoeken naar creatieve oplossingen zoals afsluiten van een gedeelte van de zaak of het in dienst nemen van Oekraïense vluchtelingen.

Volgende vergadering & ALV

De volgende bestuursvergadering zal gehouden worden op 29 augustus 2022 van 10.00 – 12.00 uur bij Café Van Schaikwijk in Beverwijk. Je bent van harte welkom deze bij te wonen. Heb je onderwerpen die je in wilt brengen? Laat het ons weten via beverwijk@khn.nl.

De ALV van 2022 zal plaatsvinden op 27 september. De uitnodiging met de locatie en het programma volgt nog maar noteer de datum alvast in je agenda!

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens