Traditiegetrouw wordt ook dit jaar de verjaardag van Zijne Majesteit de Koning voorafgegaan door de lintjesregen, op maandag 26 april. Op deze dag ontvangen burgers die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de Nederlandse samenleving een Koninklijke onderscheiding. Door het coronavirus heeft de lintjesregen ook dit jaar een ander karakter. De decorandi ontvingen maandag bericht van hun burgemeester. Onder de decorandi zijn ook enkele leden van KHN. Wij feliciteren hen van harte met hun verdiende onderscheiding. We zijn er trots op dat zij behoren tot onze vereniging!

Hans Vugts - Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Hans Vugts is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.. Hans is oud-algemeen directeur Hotel Casa te Amsterdam en heeft zich jarenlang binnen en buiten het bestuur ingezet voor onze bedrijfstak. Hij was van december 2009 tot april 2016 lid van het afdelings/regiobestuur en bleef zich ook daarna intensief inzetten voor onze vereniging. Hij heeft aan de basis gestaan van een groot aantal toonaangevende initiatieven op het gebied van onderwijs en arbeidsmarkt, die mede dankzij zijn uitzonderlijke inzet vaak heel succesvol waren of nog steeds zijn. Hans Vugts nam op 17 december 2019 afscheid als bestuurslid van KHN Afdeling Amsterdam.

In eigen regio was Hans Dè ambassadeur namens het bedrijfsleven op het gebied van vakonderwijs. Maar ook landelijk trad hij op verzoek van KHN regelmatig op als vertegenwoordiger van de bedrijfstak horeca en als zeer gewaardeerd en inhoudelijk zeer goed ingevoerd adviseur. De initiatieven die mede dankzij zijn inzet tot stand kwamen, hebben landelijk als voorbeeld gediend, of het nu gaat over de samenwerking van het bedrijfsleven met het onderwijs, innovatie van het beroepsonderwijs of het vernieuwen van diplomaeisen.

Hans Vugts is sinds 2019 erelid van KHN.

Ben Picavet - Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Ben Picavet, ondernemer van Cafe ’t Raedthuys in Sint Jansteen is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Ben was tussen 1999 en 2020 bestuurlijk actief voor onze vereniging, o.a. als voorzitter van KHN afdeling Oost Zeeuws Vlaanderen. Tevens was hij regiobestuurder en plaatsvervangend Ledenraadslid. Op gemeentelijk niveau zette Ben zich in voor een goed ondernemersklimaat. Zo heeft hij vrije openingstijden voor de horeca weten te behouden. Daarnaast was hij betrokken bij een verbeterd terrassenbeleid, kwam mede dankzij hem de CHO tot stand en dacht hij mee over de uitvoering daarvan. Ben maakte zich er hard voor dat jongeren onder de 18 die alcohol consumeren ook zelf strafbaar zijn.

In de gemeente Hulst zette hij zich in voor de promotie en fondsenwerving voor het carnaval aldaar.

Jacques Vos - Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Jacques Vos is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij heeft het IJscentrum opgezet aan de Rijn IJssel Vakschool Wageningen, het opleidingsinstituut voor ambachtelijke ijsbereiders, nu onderdeel van de Stichting Food Innovation Academy in Vlaardingen. Daarnaast was hij oprichter en voorzitter van de Vereniging Ambachtelijke IJsbereiders, oprichter en redacteur van het Vakblad IJs! en vrijwilliger bij een project in Zuid-Afrika om kinderen met een beperking een opleiding tot ijsmeester te kunnen geven.

Jaap de Boer - Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Jaap de Boer, eigenaar van Herberg ‘t Plein in Meppel is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Jaap is ook oud Meest Markante Horecaondernemer van Drenthe. Veel bestuursfuncties (KHN Meppel) en al jaren de kartrekker achter de Amsterdamse dag tijdens de Donderdag Meppeldagen. Hij is vanaf 1990 tot 2015 lid geweest van het bestuur van Stichting Donderdag Meppeldag en zit ook in het bestuur van De Groene Muggen. Sinds 2016 is hij actief als vrijwilliger bij verschillende locaties van de zorggroep Noorderboog en heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van een gezellige ruimte voor de bewoners en hun familie genaamd ‘café het stekkie’ bij zorglocatie de Schiphorst. Tijdens de coronaperiode organiseerde hij muziekmiddagen bij de zes locaties en verzorgde wekenlang gratis de maaltijden voor de bewoners van de locatie de Kaailanden.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens