Op woensdag 11 november jl. heeft het bestuur van KHN Haarlemmermeer overleg gehad.

Op woensdag 11 november jl. heeft het bestuur van KHN Haarlemmermeer overleg gehad. Wat kwam er zoal ter sprake?

Ondernemersoverleg met burgemeester
Op vrijdag 30 oktober zijn burgemeester Marianne Schuurmans en wethouder Marja Ruigrok online in gesprek gegaan met de horecaondernemers in Haarlemmermeer. Ondernemers kregen de mogelijkheid vragen te stellen en deze werden duidelijk beantwoord. KHN Haarlemmermeer heeft het verzoek neergelegd dit nogmaals binnenkort te organiseren. We houden je hierover op de hoogte.

Beleidsplan KHN Haarlemmermeer
KHN Haarlemmermeer heeft in 2019 het beleidsplan aangepast. Dit zullen we voor 2021 opnieuw updaten. Onder andere de activiteiten, dossiers van de bestuursleden en doelstellingen voor de komende tijd worden hierin besproken.

Het bestuur heeft daarom haar eigen functioneren geëvalueerd en onder de loep genomen. Er is besproken de verschillende dossiers te verdelen onder de bestuursleden zodat het duidelijk is wie waarvoor verantwoordelijk is. Daarnaast is het belang van een operationeel overleg met gemeente Haarlemmermeer besproken, evenals het belang aan tafel te zitten bij de politieke partijen. Het bestuur is ook van plan elk jaar de leden te bezoeken. Er zijn op dit moment 200 leden. Heb je suggesties en ideeën of wensen welke wij kunnen oppakken, laat het vooral weten via haarlemmermeer@khn.nl of stuur een app aan regiomanager Ivo Berkhoff op 06-51174294.

Lobby: Wat zou de gemeente Haarlemmermeer voor de horeca kunnen doen?
Dat de horecaondernemers ook in 2021 te maken krijgen met de corona-maatregelen en de nasleep daarvan staat vast. Daarom stelt KHN Haarlemmermeer een lijst op met wensen richting de gemeente voor ondersteuning op welk vlak dan ook. Denk bijvoorbeeld aan de opschorting van heffing van precario of toeristenbelasting. Maar ook aan het mogelijk maken van initiatieven om de horeca te ondersteunen, bijvoorbeeld bij verruiming van openingstijden, terrasmogelijkheden of het aanbieden van een toiletvoorziening in een winkelgebied.

Wij stellen een brief op met deze punten en stellen het voor aan gemeente Haarlemmermeer. Heb je punten die we kunnen meenemen, laat het ons weten via haarlemmermeer@khn.nl.

Lobby KHN landelijk
KHN is op de voor- en achtergrond bezig met diverse lobby-zaken. Alle lobbyzaken waar KHN mee bezig is vind je hier. De lobbyresultaten kun je hier vinden: https://www.khn.nl/lobby/khn-lobby/khn-lobby-resultaten-corona. Om het belang van aanvullende financiële steun, perspectief en een routekaart voor een heropening nogmaals te adresseren, initieerde KHN een gesprek met minister-president Rutte om dieper in te gaan op de uitzichtloze situatie waarin de horeca nu verkeert. Hier lees je meer: https://www.khn.nl/nieuws/khn-in-gesprek-met-minister-president-rutte.

Op woensdag 13 januari 2021 vergadert het bestuur weer. Heb je onderwerpen of vragen die je per mail wil stellen, laat het ons weten via haarlemmermeer@khn.nl.

Heb je de Facebook van KHN Haarlemmermeer al geliked? Zegt het voort!

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens