De Nederlandse overheid is dringend op zoek naar (tijdelijke) locaties voor statushouders en asielzoekers. Wat kun jij als horecaondernemer doen? En hoe zit het met financiële compensatie?

Enige tijd geleden hebben wij via deze KHN-Weekupdate hoteliers uitgenodigd om zich te melden als zij (een deel) van hun accommodatie ter beschikking willen stellen voor de opvang van statushouders. Hier hebben we al behoorlijk wat reacties op ontvangen, aanmelden kan nog steeds.

Gezocht: Locaties voor 100 personen

Eerder deze week kwam er echter nog een tweede verzoek van de overheid bij; in verband met het stijgende aantal asielzoekers raken de asielzoekerscentra overvol en worden er locaties gezocht voor de opvang van deze groep. De minister heeft een oproep gedaan aan alle provincies om locaties voor 100 personen te zoeken. Hotels en vakantieparken worden daar specifiek in benoemd. Twee locaties voor vijftig personen of vijftig kamers voor twee personen is ook mogelijk.

Locaties asielzoekers

De locaties voor asielzoekers zijn nodig voor maximaal 3 weken. Begeleiding in het hotel wordt verzorgd door de gemeente, in samenwerking met het Rode Kruis.

Heb jij een geschikte locatie?

Stuur je contactgegevens aan communicatie@khn.nl. Wij brengen je dan in contact met de Vereniging Nederlandse Gemeenten voor verdere details.