In de pers lees en hoor je veel over pensioenen. Het gaat niet goed en veel pensioenfondsen moeten maatregelen nemen. Fijn om te weten dat het met ons Pensioenfonds Horeca & Catering nog redelijk goed gaat! Hierbij een update.

Als horecawerkgever bent u verplicht om u aan te sluiten bij het Pensioenfonds Horeca & Catering. Medewerkers in onze branche starten vanaf hun 21e jaar met het opbouwen van pensioen. Het Pensioenfonds Horeca & Catering heeft in vergelijking met veel andere grotere en kleinere pensioenfondsen een hele redelijke financiële positie.

Kleine indexering

De pensioenopbouw en de premie zullen de komende jaren niet veranderen. De dekkingsgraad is 113% en het fonds heeft zelfs per 1 januari 2019 een klein beetje kunnen indexeren. Per 1 januari 2019 verhoogt het pensioenfonds de opgebouwde pensioenen en pensioenuitkeringen met 0,2% voor werknemers die in de horeca en catering werken of hebben gewerkt. Dat betekent dat hun pensioenpotje een beetje groeit.

Al eerder aanpassing gedaan

Ons pensioenfonds heeft natuurlijk ook te maken met lagere rendementen en de effecten ervan op hun pensioenvermogen. Daarbij komt de lagere rente waarmee fondsen hun pensioenverplichtingen berekenen. De horeca pensioenregeling is daarom een aantal jaren terug al wat aangepast.

Meer weten?

Gerelateerde standpunten

Lees meer

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens