KHN heeft kennis genomen van de berichtgeving van RTL Nieuws m.b.t. de mogelijke heropening van restaurants rond half december. Afgelopen dinsdag deelden premier Rutte en minister De Jonge mee dat de maatregelen die sinds woensdagavond 14 oktober 22 uur gelden voor eet- en drinkgelegenheden, voorlopig nog van kracht blijven. Ook deelden zij mee dat er wellicht verdere versoepelingen kunnen komen vanaf medio december, maar daar wilden ze nu nog niet op vooruitlopen.

Waarschijnlijk volgt er op 8 december een nieuw afwegingsmoment.

Routekaart voor heropening

De afgelopen periode heeft KHN met partners (MKB-Nederland en VNO-NCW) en diverse ministeries gesproken over een slim plan hoe de horeca gefaseerd (en gekoppeld aan de routekaart van het kabinet) op een veilige manier open kan. Op dit plan kan in de komende tijd worden voortgeborduurd, zodat er niet maar één knop is om aan te draaien (open/dicht).

Werkbare voorwaarden

De inzet van KHN is er nog steeds op gericht dat zo snel mogelijk, bv medio december, alle horeca op een verantwoorde manier open kan met werkbare voorwaarden. Het heeft geen zin om nu te speculeren en op de feiten vooruit te lopen. Het volgende evaluatiemoment volgt begin december, in de tussentijd blijft KHN hierover dagelijks in gesprek met de ministeries.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens