Op dinsdag 11 oktober jl. heeft het bestuur van KHN Velsen de bestuursvergadering gehouden bij Leonardo Hotel in IJmuiden.

Wat kwam er zoal ter sprake?

Bestuurssamenstelling

Ivo Kranendonk van Leonardo Hotel en Dianne Weber-Varkevisser van Grand Café Staal zijn toegetreden tot het bestuur. We zijn nog op zoek naar bestuursleden uit de kernen Velsen, Driehuis en Santpoort.

15 november Ledenvergadering met blowkarten

Zet alvast in je agenda! Maandag 15 november vanaf 14.00 uur verwelkomen we je bij Strandpaviljoen BeachInn voor de ledenvergadering met aansluitend een leuke activiteit. Als het weer meezit gaan we blowkarten, en anders hebben we genoeg interessante alternatieven. We sluiten af met een heerlijke borrel en hapje. De definitieve uitnodiging volgt binnenkort, maar aanmelden kan alvast via velsen@khn.nl.

Horecabeleid Velsen 2025

Gemeente Velsen is bezig met het updaten van het horecabeleid. KHN Velsen wordt hierin betrokken. Er is een uitnodiging gestuurd voor een bijeenkomst op 25 november op het gemeentehuis. Daarnaast worden alle horecabedrijven bezocht door het onderzoeksbureau om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van alle horecabedrijven in de gemeente. Tijdens de ledenvergadering op 15 november wordt hier meer over verteld.

Input raadsvergadering gemeente Velsen

11 november is er een raadvergadering van gemeente Velsen. De gemeente heeft gevraagd aan KHN Velsen om hierbij aanwezig te zijn. Er zijn een aantal vragen gesteld aan KHN Velsen:

 1. Hoe kijkt u terug op de afgelopen anderhalf jaar?

Richting de gemeente zijn we positief. De intentie om te helpen heeft een goed gevoel achter gelaten. De burgemeester was goed zichtbaar, ook lokaal. We zijn blij met de acties kooplokaal etc. Citymarketing Velsen is goed zichtbaar.

 1. Wat waardeert u in het handelen van de gemeente?
  • Korte lijnen: tijdens de Covid periode is er tweewekelijks overleg met de gemeente geweest.
  • Onderling snel contact met o.a. handhaving.
  • Ondernemersloket is behulpzaam, zelfs tijdens het weekend.
  • TOZO is snel opgepakt en uitgekeerd.
  • Extra terrasruimte is tot oktober 2022 toegestaan.

 1. Waar ziet u verbeterpunten?
  • Het imago van IJmuiden moet positiever uitgedragen worden.
  • Handhaving: De BOA moet meer optreden vanuit de adviserende rol, niet alleen vanuit de controlerende rol. De controlemomenten kwamen vaak niet uit, op de drukste momenten. Het beste is om er op een later moment langs te komen om er over te praten. De informatie vanuit de BOA’s moet ook kloppen.
  • Eerlijk speelveld: Paracommercie, zie ook de lobbybrief die is verstuurd op 21 juni aan alle raadsleden.

Nieuwe leden

KHN is altijd actief op zoek naar nieuwe leden. Ken je horecaondernemers die nog geen lid zijn? Laat het ons weten en we gaan langs!

Haal teveel betaalde bedragen terug via Value2u

KHN werkt samen met Value2U. Via de Business Intelligence Genius Tool (B.I.G.) Analyse halen zij teveel betaalde belastingen en sociale premies terug en krijg je deze terug gestort op je rekening! Dankzij deze geavanceerde tool worden al je werkgeverslasten en misgelopen loonkostensubsidies in kaart gebracht. Lees hier meer: Koninklijke Horeca Nederland - Value2u

Het laatste nieuws rondom corona vind je hier:

Volgende bestuursvergadering

Op maandag 13 december vergadert het bestuur van KHN Velsen weer. Heb je punten die wij voor je mee kunnen nemen? Laat het ons weten via velsen@khn.nl.

Heb je de Facebook van KHN Velsen al geliked? Zegt het voort!

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens