Op 1 maart bezocht D66-lijstrekker Sigrid Kaag samen met MKB-Nederland voorzitter Jacco Vonhof horecaondernemer Maurice van der Lans van restaurant Bij Mauce. Daar spraken ze onder andere over de tekortkomingen in de steunpakketten en de weg naar herstel voor de horeca.

Volgens Kaag zou de economie en samenleving met de inzet van vaccinatiebewijzen en sneltesten op kosten van de overheid snel moeten kunnen worden heropend. Daarbij moeten we ‘weloverwogen en verantwoord risico durven nemen’.

Overheid moet ondernemers financieel door crisis trekken

In een verkiezingsgesprek met Jacco Vonhof gaf de D66-lijsttrekker aan dat het de grootste maatschappelijke opdracht is om uit deze coronacrisis te komen, waarbij de overheid een belangrijke rol moet spelen om ondernemers er financieel doorheen te trekken.

Late uitbetaling TVL-vergoeding

Dat het daarvoor wel van groot belang is dat deze steun ook tijdig wordt uitbetaald, benadrukte Maurice van der Lans tijdens het bezoek van Kaag en Vonhof aan zijn restaurant Bij Mauce. Hij stelde dan ook de late uitbetaling van de TVL-vergoeding aan de kaak.

Regeldruk verlagen

Na het bezoek aan ondernemers spraken Vonhof en Kaag over de plannen van D66 voor het mkb in de komende jaren. Ze gaf aan het werkgeverschap aantrekkelijker te willen maken en de regeldruk te willen verlagen. Kaag deelt de ideeën van MKB-Nederland dat voor elke nieuwe regel een oude moet verdwijnen, er een stevige ‘regeldrukwaakhond’ nodig is, en dat regels nu te veel zijn gebaseerd op wantrouwen. ‘Regels moet niet remmen maar stimuleren.’

Bekijk hier het volledige gesprek tussen Sigrid Kaag en Jacco Vonhof:

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens