Het stadsdeelbestuur centrum heeft opdracht gegeven om voor zes gebieden in Amsterdam Centrum een gebiedsprofiel te ontwikkelen.

Een gebiedsprofiel draagt bij om van de Amsterdamse binnenstad weer een plek te maken waar alle Amsterdammers graag komen en de bewoners zich thuis voelen. Bezoekers uit binnen- en buitenland blijven we als open en internationale stad verwelkomen als zij komen voor het unieke karakter van onze stad en ze respect voor de stad en haar bewoners hebben.

Het beoogde resultaat van het gebiedsprofiel is het in gang zetten van een positieve imagoverandering, zodat uiteindelijk óók de Amsterdammers weer veel meer naar de binnenstad willen komen voor het winkelen, uit eten gaan, horeca en cultuur. Het profiel is een uitwerking van de input van vertegenwoordigers uit het gebied. De uitvoering en het borgen van het profiel is een opgave van het gebied én de gemeente samen. Om op dit niveau plannen uit te voeren is een proactieve samenwerking tussen gemeente en gebied noodzakelijk.

Gebieden (op volgorde van opstellen)

  1. Rembrandtdistrict en omgeving;
  2. Westelijke Grachtengordel;
  3. Oostelijke Eilanden & Kadijken;
  4. Plantage;
  5. Nieuwmarkt;
  6. Wallengebied;
  7. Paleiskwartier*;
  8. Leidsebuurt*.

*Deze gebieden zijn al eerder opgepakt en de uitwerking is daarvan beschikbaar. Zie hier de meest recente van de Leidsebuurt.

Samen met de BIZ’en en ondernemers is gekeken naar gebieden die gevoelsmatig bij elkaar passen. Hierbij is gelet op een gedeelde identiteit van straten en buurten en op het soort aanbod dat hier te vinden is.

Wil je als ondernemer in deze gebieden betrokken worden en een actieve bijdrage leveren of ken je iemand die we niet zouden moeten vergeten, laat het ons weten en neem dan contact op met regiomanager Eveline Doornhegge: e.doornhegge@khn.nl / 06-51490709.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens