Op 12 september jl. vond bij Stayokay Amsterdam Oost het 0-5 sterren hoteloverleg plaats. In de bijlage tref je het verslag aan met de presentaties.

Reserveer de volgende datum voor het 0-5 sterren hoteloverleg in Amsterdam vast in jouw agenda:

  • 12 december 2019. In de middag met aansluitend de eindejaarsborrel.
    Locatie: Art’otel, Prins Hendrikkade 33. Uiteraard krijgt u hier nog een uitnodiging voor!

Actueel nieuws: Dossier Toeristenbelasting

Oproep: laat van je horen tijdens commissievergadering Financieel Economische Zaken op 17 oktober.
KHN Amsterdam heeft er van alles aan gedaan om wethouder Kock tot andere gedachten te brengen. Helaas zijn er geen veranderingen doorgevoerd en is in de Raadsvergadering voor het zomerreces besloten om het voorstel van Kock in te voeren. Politieke vertegenwoordigers geven aan dat de extra opbrengsten nodig zijn voor de uitdagingen van de stad en Kocks plannen worden niet tegengesproken omdat het hem is gelukt om de Financiën van Amsterdam op orde te krijgen. In de gemeenteraadsvergadering van 6 november a.s. zullen de voorgestelde hoge tarieven zeer waarschijnlijk definitief goedgekeurd worden. Dan wordt de begroting behandeld waar deze nieuwe tarieven een onderdeel van zijn. Wethouder Kock is vertrokken en we hebben een laatste poging ondernomen om alsnog uitsluitend een procentuele heffing te houden. Zie meegezonden brief aan het college. We zijn ernstig teleurgesteld en voorzien grote problemen met de variant vaste vergoeding per persoon per nacht en een procentuele heffing.
Er is nu een allerlaatste kans om verweer te voeren, alvorens de tarieven definitief zijn. Dit kan door inspraak in de commissievergadering Financieel Economische Zaken op 17 oktober a.s. 13.30 uur op het stadhuis.
Aanmelden moet minimaal 24 uur voor aanvang bij de raadsgriffier. Bekijk hier hoe het werkt en gebruik dit formulier om aan te melden of bel naar 020 552 2224.
Mobiliseer je collega’s en ga samen. Kun je niet, stuur dan een afvaardiging. KHN spreekt in en hoopt dat meerdere hoteliers dat ook zullen doen of in elk geval in grote getale aanwezig zullen zijn op de tribune
Meer informatie: zie hier

  • Een petit comité toeristenbelasting is op 30 september bijeen gekomen om de verdere strategie te bepalen.
  • Op 23 oktober is er een gesprek tussen het bestuur en Stan Kaatee om na te gaan hoe we uit de impasse kunnen komen.

Heb je vragen neem dan contact op met de regiomanagers van KHN Amsterdam:
Eveline Doornhegge: e.doornhegge@khn.nl /06 5149 0709 of
Ilse Vis: i.vis@khn.nl /06 8328 7152

Alle bijeenkomsten worden altijd gehouden bij één van de leden. Wilt u een van de hoteloverleggen in 2020 hosten laat het dan weten via amsterdam@khn.nl

Bijlagen:
Verslag 12 september 2019
Presentatie WAB
Presentatie Ronald McDonald Huis
Presentatie Stan Kaatee
Presentatie ALF
Brief aan het College (Dossier Toeristenbelasting)Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 8.30 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens