Heb jij dit jaar in het 1e kwartaal gebruik gemaakt van de TVL? Dan moet je uiterlijk 11 november 2021 vóór 17:00 uur jouw vaststelling aanvragen. Doe je dit niet, dan gaat het RVO ervan uit dat je geen recht hebt op een tegemoetkoming. Je moet dan het voorschot terugbetalen.

Op basis van het door de ondernemer zelf ingeschatte omzetverlies ten opzichte van 2019 hebben ondernemers een voorschot op de TVL-tegemoetkoming ontvangen. Nu is het daadwerkelijke omzetverlies over de subsidieperiode bekend, zodat de definitieve tegemoetkoming waar de ondernemer recht op heeft berekend kan worden. Op basis daarvan ontvang jij als ondernemer een nabetaling, of moet je (een deel van) terugbetalen.

Wat moet je doen?

Ga naar mijn.rvo.nl/tvl voor alle inhoudelijke informatie over de regelingen en om direct de vaststelling aan te vragen. Wil je meer weten over het aanvragen van de definitieve berekening TVL? RVO alles over de TVL op een rijtje gezet.

Let op! Ook al verwacht je dat je geen recht hebt op een nabetaling of dat je zelfs een deel van het ontvangen voorschot moet terugbetalen, vraag altijd uiterlijk 12 november de definitieve berekening aan.

Wanneer heb je een accountantsverklaring nodig?

Ondernemers met een TVL-aanvraag van € 125.000 of meer moeten een accountantsproduct direct meesturen bij het indienen van de vaststelling. Dit geldt voor alle ondernemers, mkb-bedrijven en grote ondernemingen. Neem hiervoor contact op met je accountant. Let op, enkel accountantskantoren kunnen dit product leveren.

Deadline definitieve berekening NOW 1, 31 oktober

Heb jij vorig jaar in de periode maart-april-mei gebruik gemaakt van de eerste aanvraagperiode NOW? Dan moet je jouw definitieve berekening aanvragen vóór 31 oktober.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens