Op maandag 1 februari stond de Horecava in het teken van thema’s zoals de toekomst van de horeca, hybride horeca, horecatrends, consumentengedrag, big data, personeel en voedselverspilling. Heb jij de Q&A sessie over de lokale lobby door onze regiomanagers helaas gemist, of was je erbij en wil je deze sessie graag terugkijken? Onze regiomanagers delen in onderstaande video hoe de lokale lobby in zijn werk gaat.

KHN staat ook op regionaal en lokaal niveau voor je klaar. De regiomanagers zijn dé contactpersoon voor de leden in hun regio: zij houden zich bezig met persoonlijk advies en lokale belangenbehartiging. Dit laatste doen zij in nauwe samenwerking met lokale horecaondernemers. Belangrijke onderwerpen die op dit moment spelen zijn: herstel, innovatie, energie en toerisme (spreiding door het land en door het jaar heen). De prioriteit ligt nu op herstel en innovatie. Hoe gaan we om met leegstand? En hoe zorgen we weer voor vitale binnensteden, waar mensen graag komen en prettig verblijven?

Hoe werkt de lokale lobby nou precies?

In de lobby probeert KHN invloed uit te oefenen bij lokale beleidsmarkers, om ervoor te zorgen dat de lokale standpunten van ondernemers worden meegenomen in bijvoorbeeld het lokale beleid. Hiervoor is het van cruciaal belang dat de regiomanagers en afdelingsbesturen weten wat er speelt bij de achterban en aansluiting zoeken bij bondgenoten zoals MKB Nederland, VNO-NCW, INretail, centrummanagement, Marketing clubs en bewoners.

Een goede relatie met lokale raadsleden en ambtenaren is ontzettend belangrijk in het voeren van een goede lokale lobby. Uiteindelijk moet je bij hen aansluiting vinden op het onderwerp om zo een richting mee te geven voor politieke programma’s of lokale keuzes. Rondom de coronacrisis heeft KHN veel lokale successen behaald als het gaat om o.a. de verruiming van terrassen, het kwijtschelden van precario, herstelplannen voor vitale binnensteden en subsidies voor de 1,5 meter economie.

Meer over KHN regio's en afdelingen...

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens