Op 27 maart kwamen de bestuurders uit Regio Noord-Holland bij elkaar tijdens de Noord-Hollandse Horecabeurs in Alkmaar. De beursdag werd gestart met de regiovergadering.

Met een prachtige opkomst van 27 personen was er een mooie afvaardiging uit de hele regio aanwezig om te spreken over de ontwikkelingen in de horecabranche. De uitgebreide notulen lees je hier terug.

Als eerste punt op de agenda stond een terugblik op de ledenraad van 7 maart. Uiteraard was er aandacht voor de nieuwe structuur binnen KHN. De belangrijkste verandering is dat nu gewerkt wordt met 3 clusters waarin per cluster vertegenwoordigers uit 4 regio’s zitten. De exacte samenstelling van de ledenraad kun je hier vinden. De nieuwe ledenraad is erg enthousiast om in zijn nieuwe vorm aan de slag te gaan en op deze manier de belangen van de verschillende doelgroepen nog beter te kunnen behartigen.

Streamingdiensten
Een ander onderwerp waar bij stilgestaan werd was het gebruik van Spotify in de zaak. Officieel is dit niet toegestaan en er komt steeds meer controle hierop. De aanwezigen geven aan dat met steeds meer licenties voor zowel muziek als beeld de kosten hiervoor erg oplopen. KHN is hiervoor al bezig met een lobby op landelijk en Europees niveau. Voor nu biedt KHN een alternatief via KHN Muziek plus. Voor € 19,95 per maand een online muziekdienst afgestemd op zakelijk gebruik.

Vacatures regiocommissie
Er staat bij de regiocommissie een vacature voor een penningmeester open en 2 vacatures voor bestuursleden. Om de regio goed te vertegenwoordigen is er een voorkeur voor kandidaten uit de regio Bergen en regio Edam/Volendam. Ook gaat KHN Noord-Holland dit jaar actief op zoek naar een nieuwe voorzitter voor wanneer de termijn van Rob Baltus ten einde loopt. Mocht je interesse hebben in één van deze functies dan kun je dit aangeven bij Ivo Berkhoff.

Financiën
Doordat in de nieuwe structuur van KHN ‘kustrecreatie’ als aparte doelgroep is opgenomen, komt de jaarlijkse bijdrage van KHN Noord-Holland aan het Strand te vervallen.

Rondje langs de Velden
De vergadering wordt afgesloten met een ‘rondje langs de velden’. Alle afdelingen geven aan waar hun aandacht momenteel naar uitgaat. Meerdere regio’s geven aan zich te richten op de uitbreiding van de terrassen. In sommige gemeenten mogen de grotere terrassen uit coronatijd al blijven staan, in andere moet hiervoor per geval een aanvraag worden ingediend. Er wordt voorgesteld dat KHN dit onderwerp mee zal nemen in de landelijk lobby zodat hier hopelijk algemene afspraken over gemaakt kunnen worden.

Diverse afdelingen hebben ook te maken gehad met een mystery-guest onderzoek. De uitslag hiervan laat helaas vaak lang op zich wachten waardoor het lastig is om nog iets concreets te kunnen doen met de verbeterpunten. Ben je benieuwd naar de input van alle afdelingen? Lees dan hier* de uitgebreide notulen terug.

Noord-Hollandse Horecabeurs
Nadat de voorzitter de vergadering om 11.40 uur sluit verplaatst iedereen zich naar de horecabeurs zelf. Op de stand van KHN komt iedereen weer bij elkaar en geeft Francis Lansink een Silent Presentatie door middel van koptelefoons over “Binnenhalen, Boeien en Behouden van uw talentvolle medewerkers”. Naar aanleiding van deze presentatie deelt zij graag 2 documenten die een positieve bijdrage leveren aan het werkgeluk van je team:

In de middag bezoekt iedereen op eigen gelegenheid de beurs en kan hier kennismaken met de nieuwste trends en ontwikkelingen binnen de horecabranche. De dag wordt afgesloten met een gezellige borrel.

De volgende Regio Inspiratie Bijeenkomst staat gepland op 22 mei.

* Op Mijn KHN kun je de notulen downloaden. Deze informatie is alleen toegankelijk voor KHN-leden. Als lid kun je inloggen op Mijn KHN met jouw gebruikersnaam en wachtwoord. Inloggegevens vergeten? Op deze pagina kun je een nieuwe inlog aanvragen.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens