Het kabinet heeft voor het vierde kwartaal extra maatregelen ingesteld maar ook extra financiële steun toegezegd. Voor de maanden november en december is loonsteun NOW beschikbaar. Met deze regeling kunnen ondernemers hun medewerkers doorbetalen en behouden. Ook voor starters is er, mede door inzet van KHN, inmiddels een regeling.

De Rijksoverheid betaalt tot 85 procent van de loonkosten, afhankelijk van het omzetverlies, voor ondernemers die de omzet met minstens twintig procent zagen dalen door de geldende coronamaatregelen.

Startende ondernemer nu ook in beeld bij politiek

KHN heeft de afgelopen week via verschillende wegen de schrijnende positie van startende ondernemers kenbaar gemaakt bij politici. Deze groep ondernemers viel buiten veel regelingen. Gelukkig is daar nu ook voor hen (een beginnende) tegemoetkoming in de loonkosten. Startende ondernemers die uiterlijk 30 september 2021 zijn begonnen, kunnen nu een voorschot aanvragen voor de NOW 5-subsidie.

Helaas lijkt de groep startende ondernemers niet in aanmerking te komen voor de TVL. KHN blijft zich daar voor inzetten en pleit voor een hardheidsclausule.

Steunmaatregelen op een rij

Kijk voor meer informatie over de steunmaatregelingen op de site van de overheid:

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens