Serveer jij een zoutbewust menu tijdens de Nierstichting Restaurant Driedaagse?

13-02-2019

Tijdens de aftrap van de Nierstichting Restaurant Driedaagse riep staatssecretaris Blokhuis van VWS restaurants op om mee te doen aan dit culinaire evenement op 12, 13 en 14 maart 2019

Dinsdag 12 februari 2019 kookten chef-koks Menno Post, Wilco Berends, Ferry van Houten en Marko Karelse een fantastisch, zoutbewust diner als aftrap van de Nierstichting Restaurant Driedaagse. Als speciale gast was staatssecretaris Paul Blokhuis van VWS aanwezig. Hij riep de restaurants in Nederland op om mee te doen aan dit culinaire evenement op 12, 13 en 14 maart 2019!

Op dit moment hebben al bijna 100 restaurants zich aangemeld om mee te doen aan de Nierstichting Restaurant Driedaagse. Zij laten hun gasten in maart een speciaal tasting-menu proeven, waarbij de focus ligt op pure smaken, verse ingrediënten en minder zout. Doe jij met jouw restaurant ook mee? Meld je dan snel aan! Dan kunnen we samen een zo groot mogelijk publiek aanspreken en laten proeven hoe lekker eten met minder zout is.

De eerste editie van de Nierstichting Restaurant Driedaagse was een groot succes. Honderd restaurants serveerden een zoutbewust menu en ontvingen meer dan 3500 gasten. Dirk Beljaarts, directeur van KHN: “We hopen dat er dit jaar nog meer restaurants mee doen! Samen kunnen we laten zien dat we gezondheid van onze gasten hoog in het vaandel hebben. Daarom hebben we onlangs ook het Nationaal Preventieakkoord ondertekend. Staatssecretaris Blokhuis vertelde me tijdens het diner dat hij de inspanningen van de horeca om minder zout te koken, erg waardeert. Want het is belangrijk dat mensen minder zout eten; ook als ze uit eten gaan. Daarom roepen wij restaurants op om mee te doen aan de Nierstichting Restaurant Driedaagse.”

Foto Restaurant Driedaagse-1 Cropped

Doe mee en meld je aan!

Aanmelden voor de driedaagse kan via: https://www.restaurantdriedaagse.nl/register/

65% van de horecaondernemers is bezig met zoutreductie

Samen met de Nierstichting maakt KHN zich sterk om de horeca te inspireren om bewuster met zout om te gaan. Want op jaarbasis eten we per persoon een kilo teveel zout en dat is slecht voor je nieren. KHN onderzocht onder haar leden of horecaondernemers bezig zijn met zoutreductie en wat zij doen om met minder zout te koken. Bijna 1000 horecaondernemers vulden de enquête in en uit de resultaten blijkt dat 65% van de ondernemers één of meer maatregelen neemt om zout te verminderen. 43% vervangt zout bij de bereiding zoveel mogelijk door andere (verse) kruiden en specerijen, 20% zet standaard geen zoutvaatje op tafel en 20% kiest bewust voor productgroepen en voedingsmiddelen met minder zout.

Lees ook:

Terug