Gratis e-learning 'Laat je niet overvallen'

De impact van een overval is groot. Om u en uw medewerkers beter voor te bereiden op een overval biedt KHN naast overvaltrainingen ook een gratis online training. In deze korte online training leert u aan de hand van filmpjes en fotosituaties hoe u het risico op een overval zoveel mogelijk kunt verkleinen. En hoe u het beste kunt reageren tijdens en na een overval. Test tot slot uw kennis en ontvang een persoonlijk certificaat. 

De training duurt ongeveer 40 minuten en is af te sluiten met een examen. Haalt u een voldoende? Dan krijgt u een certificaat dat u direct kunt uitprinten.
De training is ontwikkeld door KHN, het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid en het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Start meteen de online training 'Laat je niet overvallen'

Voor wie?
Deze e-learning 'Laat je niet overvallen' is voor iedereen die in de horeca werkt. In korte, interactieve 'brainsnacks' leert u hoe u het risico op een overval zoveel mogelijk kunt verkleinen en hoe u moet reageren tijdens en na een overval. Heeft u even tijd?

Preventie
De trainingen richten zich voor een belangrijk deel op preventie. U leert door middel van filmpjes en foto’s hoe u met eenvoudige maatregelen uw zaak minder aantrekkelijk maakt voor overvallers. U bent u bewust van uw eigen gedrag en leert alert te zijn op verdachte situaties.

Tijdens een overval: het RAAK-principe
De trainingen gaan ook in op wat te doen tijdens een overval. Het bekende RAAK-principe wordt uitgelegd: Waarbij de R staat voor Rustig blijven, de A’s voor Acceptatie en Afgeven - van geld of goederen - en de K voor Kijken om later een goede daderbeschrijving te kunnen geven.

Aan de hand van filmpjes wordt u stap voor stap door een overvalsituatie geleid. Na elk filmpje wordt om uw reactie gevraagd, waarna u in het vervolgfilmpje direct ziet hoe uw keuze uitpakt. Door deze manier van leren, onthoudt u beter hoe u het beste kunt handelen tijdens een overval.

Vlak na de overval
Hoe zorgt u dat u die dingen doet die het onderzoek naar de dader makkelijker maken? En welke hulp kunt u inschakelen?

Toets
De langere training sluit af met een toets, waarbij een persoonlijk certificaat kan worden behaald.

 

 

Terug
Doe de Personeelsscan
Meer cursussen
Horeca Maatwerk

Horeca Maatwerk cursussen en trainingen worden aangeboden door KHN en georganiseerd door Horeca Maatwerk. Horeca Maatwerk is nauw verbonden aan KHN. Voor deze cursussen ontvangt u een factuur van Horeca Maatwerk.