Allergenen training/workshop

Ieder horecabedrijf dat voedsel bereidt moet voldoen aan de Allergenenwetgeving. Zo ben je bijvoorbeeld verplicht om de juiste allergeneninformatie te verstrekken van een gerecht wanneer een gast hierom vraagt.

Allergenen kunnen ernstige reacties veroorzaken, soms zelf met dodelijke afloop. Steeds meer gasten geven aan dat ze een allergie hebben. De NVWA handhaaft in toenemende mate op wetgeving en dit deel van voedselveiligheid. Vaak met boetes van wel € 750 tot € 1.100 tot gevolg.

Antwoord op al jouw vragen

Ben ik verplicht allergeneninformatie op mijn menukaart te vermelden? Wat zijn allergenen en waarom is allergenen kennis belangrijk? Is het verstandig om gebruik te maken van symbolen? Of ga ik voor persoonlijk contact? We geven antwoord op deze en op al jouw andere vragen in een Allergenen training/workshop van ongeveer 3 uur. Naast de antwoorden worden er handige tips en tools besproken om het proces van allergene kennis in je dagelijkse operatie te implementeren en te borgen.

Voor wie?

De workshop is bedoeld voor horecaondernemers en alle medewerkers die te maken hebben met het bereiden van eten en drinken.

Inhoud van de workshop

  • Theorie
  • Pauze
  • Workshop menukaart: er worden voorbeelden gegeven en afhankelijk van het aantal deelnemers is er de mogelijkheid om een gerecht helemaal na te lopen. Neem dus je menukaart en receptuur van een gerecht mee.

Kosten en betaling

  • Leden KHN Amsterdam, Amstelland en Haarlemmermeer € 50
  • Niet-leden € 125

Prijzen zijn per persoon en exclusief btw. Na afloop van de cursus ontvang je een factuur.

Annuleringsregeling

Als horecaondernemer weet je als geen ander dat lastminute-afzeggingen vaak tot onnodige kosten leiden. Daarom heeft KHN een annuleringsregeling die geldt bij inschrijving voor cursussen, workshops en trainingen. Zorg dat je op de hoogte bent van onze annuleringsvoorwaarden.

Meer informatie en/of vragen

Op dit moment wordt de workshop in Amsterdam niet aangeboden. Trainingen kunnen altijd incompany aangeboden worden. Meer weten? Mail naar khncursussen@khn.nl of bel naar 0348 48 94 76.