European Bartender School

Het excelleren als bartender vergt meer dan vaardigheid; je bevindt je altijd in de spotlight.

Als horecaondernemer of -medewerker streef je ernaar om een onvergetelijke indruk op je gasten te maken. De European Bartender School heeft speciaal voor leden van KHN afdeling Amsterdam een zes uur durende bartender cursus samengesteld. Een cursus met een perfecte balans tussen plezier en educatie.

Je verwerft inzicht in de nieuwste trends en ontwikkelingen binnen de bartending sector. Na deze cursus ben je bekwaam om zelfstandig een kleine proeverij te leiden en moderne mixdranken met bijpassende garnituren te bereiden. Je ontwikkelt ook vaardigheden om snel en effectief te werken, wat bijdraagt aan een vlekkeloze bedrijfsvoering. Bovendien krijg je een introductie in de wereld van distillaten en cocktails, wat je motiveert om je kennis en vaardigheden na de cursus verder te verdiepen en te verfijnen.

Duur: Maandag 16.00 - 22.00 uur inclusief diner
Doelgroep: (beginnende) Bartenders die zich door willen ontwikkelen

Programma

 • Intro – trends & ontwikkelingen
 • Basis – uitleg belangrijkste distillaten. Nadruk op leren proeven en begrijpen hoe distillaten ontleed kunnen worden
 • Basis bartending - welke basisvoorwaarden zijn belangrijk. Hoe beïnvloeden glaswerk, ijs, temperatuur, verlichting, geluid en bediening de gastervaring?
 • Mixers – ontdek hoe je moderne longdrinks en mixers optimaal serveert, inclusief de keuze en bereiding van garnituren.
 • Snelheid & Efficiëntie - leer technieken om je service te versnellen en je werk effectiever en winstgevender te maken door een combinatie van theorie en praktijk.
 • Cocktails - Een inspirerende sessie over moderne cocktails, hun evolutie, en de kunst van het balanceren van ingrediënten om perfecte drankjes te creëren.
 • Creëer je eigen mixer: Een creatieve afsluiter waar deelnemers hun eigen mixer ontwerpen en proeven

Kosten en betaling

 • Leden KHN Amsterdam, Amstelland en Haarlemmermeer: € 99
 • Niet-leden: € 150

Prijzen zijn per persoon en exclusief btw. Leden ontvangen na afloop van de cursus een factuur. Niet-leden worden gevraagd direct af te rekenen bij aanmelding via de betaallink in het aanmeldformulier.

Let op! Deze training is exclusief voor leden van KHN Amsterdam en directe omgeving. Indien je niet binnen deze doelgroep valt, kun je een e-mail sturen, je wordt dan op de wachtlijst geplaatst

Aanmelden, informatie en/of vragen

 • Voor aanmelden bekijk onze agenda en volg de aanmeldlink bovenaan deze pagina.
 • Let op: voor deze training geldt een minimum aantal van 10 deelnemers. KHN Amsterdam behoudt zich het recht voor om bij onvoldoende deelnemers de training te annuleren.
 • Als je vragen hebt of meer informatie wilt, neem dan contact met ons op via khncursussen@khn.nl of bel naar 0348 48 94 76.

Annuleringsvoorwaarden

Als horecaondernemer weet je als geen ander dat lastminute-afzeggingen vaak tot onnodige kosten leiden. Daarom heeft KHN een annuleringsregeling die geldt bij inschrijving voor cursussen, workshops en trainingen. Zorg dat je op de hoogte bent van onze annuleringsvoorwaarden.

European Bartender School
Meer trainingen in Amsterdam