Samen werken aan een duurzamere horeca

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en Dutch Cuisine stellen in 2019 voor elk seizoen een nieuw impact menu beschikbaar aan de Nederlandse horeca. Deze menu’s zijn zo samengesteld dat ze klimaatvriendelijk zijn en met minder impact op het milieu kunnen worden geserveerd. Met deze menu’s willen KHN en Dutch Cuisine horecaondernemers en hun koks inspireren om samen te werken aan een duurzamere horeca.

KHN en Dutch Cuisine werken samen om actief aandacht te geven aan de ‘verduurzaming’ of ‘vergroening’ van de menukaart in de Nederlandse horeca. De vijf principes van Dutch Cuisine staan daarbij centraal: meer plantaardig/minder dierlijk, groenten van het seizoen, van lokaal, vers en zonder kunstmatige toevoegingen. Daarnaast speelt het terugdringen van voedselverspilling een belangrijke rol.

Zet jij het Dutch Cuisine Herfst Impact menu op de kaart?

Impactmenu's zijn bedoeld ter inspiratie. Jij kunt er als chef delen uit gebruiken of het menu voor je eigen restaurant aanpassen. Zodat het past bij jouw gasten. Door dit menu op de kaart te zetten, zorgen we samen voor een leefbare wereld. Doe je mee?

Nederlandse keuken op de kaart

Estée Strooker (28) is ambassadeur van Dutch Cuisine, de organisatie die de Nederlandse keuken en eetcultuur nationaal en internationaal op de kaart wil zetten.