Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en Dutch Cuisine stellen in 2019 voor elk seizoen een nieuw impact menu beschikbaar aan de Nederlandse horeca. Deze menu’s zijn zo samengesteld dat ze klimaatvriendelijk zijn en met minder impact op het milieu kunnen worden geserveerd. Met deze menu’s willen KHN en Dutch Cuisine horecaondernemers en hun koks inspireren om samen te werken aan een duurzamere horeca. De herfst is begonnen dus het is tijd voor het herfst impact menu. Ook dit impact menu is weer berekend door Giant Leaps.

In dit herfst impact menu is geen gebruik gemaakt van dierlijke producten, het is een volledig vegetarisch menu. Dit scheelt in de milieu impact aangezien dieren eerst (plantaardig) voer nodig hebben om te groeien. In het hoofdgerecht zien we dat er zelfs in de productgroep graansoorten die al een relatief lage milieu impact hebben winst is te behalen. Rijst is in vergelijking met parelgort een graansoort met een relatief hoge milieu impact. Dit komt door het teeltproces van rijst waarbij de velden onder water worden gezet. Het dessert is, op de kaneel na, vrijwel volledig met lokale producten bereid, dit in tegenstelling tot het reguliere menu waar in het dessert gebruik wordt gemaakt van tropisch fruit wat veel transport kilometers moet afleggen voor het de keuken bereikt. En dat scheelt aanzienlijk in de CO2 uitstoot!

Zet jij het Dutch Cuisine Herfst Impact menu op de kaart?

Dit impactmenu is bedoeld ter inspiratie. Jij kunt er als chef delen uit gebruiken of het menu voor je eigen restaurant aanpassen. Zodat het past bij jouw gasten. Door dit menu op de kaart te zetten, zorgen we samen voor een leefbare wereld. Doe je mee?

Download dan hier het menu met de toelichting.

Samenwerken aan duurzame menu’s in de horeca

KHN en Dutch Cuisine werken samen om actief aandacht te geven aan de ‘verduurzaming’ of ‘vergroening’ van de menukaart in de Nederlandse horeca. De vijf principes van Dutch Cuisine staan daarbij centraal: meer plantaardig/minder dierlijk, groenten van het seizoen, van lokaal, vers en zonder kunstmatige toevoegingen. Daarnaast speelt het terugdringen van voedselverspilling een belangrijke rol.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 8.30 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens