Op dinsdag 12 september jl. heeft het bestuur van KHN Haarlem overleg gehad bij Café De Roemer. Enkele belangrijk punten uit het bestuursoverleg vind je onderstaand terug.

Pilot vrije openingstijden gebied Smedestraat on hold, 2e tranche deelname 23 september open

Tegen de vergunningen voor deelname aan de pilot vrije openingstijden is bezwaargemaakt door de bewoners van de Smedestraat. De voorlopige voorzieningenrechter heeft geoordeeld dat de gemeente de belangen van de bewoners als het om overlast gaat niet goed genoeg heeft geborgd in de plannen. De bezwarencommissie van de gemeente gaat zich er nu over buigen en zal met een advies komen richting het college. Hierdoor staat de pilot in de Smedestraat on hold, maar loopt het in de overige gebieden gewoon door.
De tweede tranche voor deelname voor bedrijven die nog niet eerder meededen staat open voor inschrijving vanaf 23 september, lees hier meer.

BIZ Binnenstad herverkiezing

Op 13 september is er een ontbijtsessie geweest om de ondernemers te spreken en op te halen wat er speelt. Het thema was; De toekomst voor ondernemen in Haarlem. In verband met de herverkiezing van de BIZ Binnenstad Haarlem, worden vanaf 2 oktober de stembiljetten uitgedeeld. De stemperiode bedraagt 6 weken.

Collectieve Horeca Ontzeggingen
De overeenkomsten met partners voor de uitvoering van het Collectieve Horeca Ontzeggingenbeleid zijn ondertekend. We verwachten het in november in Haarlem in te kunnen zetten. We zullen begin november een bijeenkomst organiseren om de deelnemers te informeren. Wil je ook meedoen? Stuur dan een e-mail naar i.berkhoff@khn.nl.

19 september horecanetwerkborrel bij PleKk
Dave Flora van PlekK Haarlem organiseert een mooie netwerkborrel aangekleed door diverse horecaleveranciers. Lees hier meer.

10 oktober volgende bestuursvergadering KHN Haarlem
De volgende bestuursvergadering is op dinsdag 10 oktober om 09.00 uur. Heb je onderwerpen of vragen die je per mail wil stellen zodat we het kunnen meenemen in de vergadering, laat het ons weten via haarlem@khn.nl

19 december ALV met kerstborrel
Op dinsdag 19 december organiseren we de jaarlijkse ledenvergadering van 16.00 tot 17.00 uur met aansluitend een kerstborrel. Zet alvast in je agenda!

En verder:

  • Zoals eerder vermeld hebben we maandag 16 oktober de bijeenkomst duurzaamheid gepland. De uitnodiging volgt!
  • Het hoteloverleg is gekend in de door de gemeente beoogde verhoging van de toeristenbelasting voor 2025 en voert met een delegatie hoteliers en KHN overleg hierover met de gemeente. De eerste overleggen hebben we als constructief ervaren.
  • Er is een landelijk onderzoek geweest in hoeverre volgens de eisen van de drank- en alcoholwet gehandeld wordt. De eerste geluiden zijn dat Haarlem er goed afsteekt ten opzichte van de rest van het land. Later meer hierover.
  • Diverse terrassen zijn beoordeeld op de naleving van het terrassenregels. Helaas blijkt er weinig rek bij de gemeente voor mogelijkheden in de uitvoering. We houden dit in de gaten.

Heb je de Facebook van KHN Haarlem al geliked? Zegt het voort! Op www.khn.nl/haarlem volg je het laatste nieuws vanuit KHN Haarlem.