Op dinsdag 8 februari jl. heeft het bestuur van KHN Haarlem overleg gehad bij Brasserie Van Beinum. Wat kwam er zoal ter sprake?

Gesprek burgemeester protest-opening

We hebben met een afvaardiging van de horeca en het nachtleven gesproken met burgemeester Wienen over de protest-opening van zaterdag 12 februari.

Het was voor ons een teleurstellend gesprek. Burgemeester Wienen heeft onomwonden laten weten dat hij de opening afkeurt en wil dat iedereen de fingerende regels naleeft. De burgemeester heeft aangegeven streng te handhaven bij degene die dat niet gaat doen. Hij dreigde daarbij met hoge dwangsommen en zou de bedrijven van wie hij nu weet die wel open willen, alvast een brief met voorgenomen dwangsom gaan sturen. Hij liet tevens weten dat het doel van de actie volgens hem gehaald is en er is volgens hem nu concreet zicht op opening van de nachthoreca. We hadden meer van dit gesprek verwacht, maar kunnen jullie helaas niet anders berichten. Zodra de betreffende brief binnen is zullen we die delen met jullie.

Verruiming terrassen

De verruimde terrassen mogen tot na de herfstvakantie van oktober 2022 blijven staan. KHN Haarlem wil graag de verruimde terrassen het jaar rond laten staan. Bezoekers vragen hierom, willen graag eerder buiten zitten en de ruimte hebben. We zullen de komende tijd monitoren of en welke klachten er komen rond de verruimde terrassen om te beoordelen wat de kansen en mogelijkheden zijn voor definitieve uitbreiding.

Verlenging bijdrage CTB

Tot 31 januari was het mogelijk een vergoeding aan te vragen voor kosten die gepaard gaan met de controle voor het corona toegangsbewijs (CTB). Gemeenten kunnen ook in 2022 een specifieke uitkering gaan verstrekken. KHN Haarlem heeft binnenkort een gesprek met de gemeente waar we dit aan de orde zullen brengen.

Portefeuilles bestuursleden

Het bestuur heeft de afgelopen tijd enkele wisselingen gehad waar we je al eerder over hebben geïnformeerd. Onderstaand de verschillende portefeuilles per bestuurslid:

Gijs Brands – voorzitter, veiligheidsoverleg
Melle Verhagen – vicevoorzitter, ondernemers buiten het centrum, hotellerie
Jan Mreijen – secretaris, veiligheidsoverleg, bijeenkomsten, terrassen
Martijn Bevelander – penningmeester, evenementen, nacht en cultuur, aansluiting BIZ
Niels Weijers – terrassen, bereikbaarheid
Eefje Majoor – nacht en cultuur, duurzaamheid

Het bestuur wordt tevens ondersteund door Falco Bloemendal als adviseur vanuit de centrum management groep, Ivo Berkhoff namens KHN en Tamara Mol als uitvoerend secretariaat.

8 maart politiek café

Op dinsdagavond 8 maart van 19.30 tot 22.30 wordt het Politiek Ondernemersdebat georganiseerd bij het Nova College aan de Zijlweg. KHN Haarlem, Industriekring Haarlem, Haarlem Centraal en Stichting Stadsgarage (Actieprogramma Impact Ondernemen) zijn de initiatiefnemers van dit debat. KHN Haarlem zal de nachtcultuur met vrije openingstijden inbrengen als thema bij de politieke partijen. Zodra er meer duidelijk is over de inhoud en het programma zullen we het delen.

Borrel met leden

Bijna is het zover. Zodra de versoepelingen zover zijn dat we niet meer hoeven te placeren, organiseren we een borrel voor de leden. Graag horen we tijdens deze borrel ook meer vanuit de leden, bijvoorbeeld welke initiatieven en evenementen er gewenst zijn in Haarlem


Het laatste nieuws rondom corona vind je hier:


Volgende bestuursvergadering

De volgende vergadering op dinsdag 8 maart 10.00 uur. Heb je onderwerpen of vragen die je per mail wil stellen zodat we het kunnen meenemen in de vergadering, laat het ons weten via haarlem@khn.nl.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens