Door de coronamaatregelen van de overheid is het stiller op straat, in winkelgebieden en rondom de horeca. Helaas spelen criminelen hierop in. Veel horecabedrijven zijn door de gedwongen sluiting prooi voor dieven en inbrekers. Wees alert op verdachte situaties. KHN geeft tips!

Er zijn minder winkels en horecazaken open, en in de horecazaken die open zijn voor bijvoorbeeld afhalen en bezorgen, is er minder personeel aanwezig. Er wordt dan ook gewaarschuwd voor meer inbraken in gesloten bedrijfspanden. En de politie vraagt om extra oplettendheid van ondernemers die wel open zijn. Want als jouw zaak juist wel beperkt open is, kun je ook eerder een doelwit zijn voor overvallen. Ook vanuit veiligheidsoogpunt is het daarom van belang om gasten zo veel mogelijk te laten pinnen bij afhalen en bezorging.

Inbraakpreventie

Ruim 40% van de ondernemers krijgt te maken met inbraak en meer dan 80% van deze inbraken wordt gepleegd door gelegenheidsdieven. Die maken gebruik van losliggende opstapjes, pallets of containers en openstaande ramen of deuren. Controleer dus of bijvoorbeeld containers vast staan en ramen en deuren op slot zijn.

Goede sloten voor ramen en deuren

Een volgende stap is te zorgen dat dat ramen en deuren voldoende inbraakwerend zijn door goed hang- en sluitwerk. Soms zijn elektronische maatregelen noodzakelijk zoals een inbraakalarminstallatie, een toegangscontrolesysteem of een beveiligingscamera.

Laat geen waardevolle spullen in de zaak liggen

Het lijkt een inkopper, maar zorg ervoor dat er niks in jouw zaak te halen valt. Laat geen waardevolle zaken in jouw pand achter. Bijvoorbeeld kassa, (keuken)apparatuur, laptops, telefoons etc.

Meer tips

  • Betrek je buren! Vraag of jouw buren een extra oogje in het zeil willen houden.
  • Staat jouw horecazaak leeg? Ga regelmatig even kijken en loop alle beveiligingsmaatregelen na.
  • Is jouw zaak beperkt open? Maak goede afspraken met je medewerkers over zaken als toegang en beveiliging.
  • Zorg ervoor dat sleutels niet op plaatsen liggen waar inbrekers ze verwachten en maak medewerkers medeverantwoordelijk voor goed sleutelbeheer.
  • Bekijk mogelijkheden voor goede beveiligingsverlichting, bewegingssensoren, alarmsysteem en/of bewakingscamera’s.

Cybercriminaliteit

Ook cybercriminelen maken misbruik van de huidige coronacrisis. Zo gaan er diverse phisingmails rond gerelateerd aan de steunmaatregelen van de overheid, zoals de NOW. Krijg je een bericht waarbij je wordt gevraagd iets te doen (gegevens invullen, geld geven etc.), ga hier dan niet op in. De officiële aanvragen zullen je altijd vragen om gebruik te maken van DigiD of Eherkenning. Lees ook: Z login: Gegarandeerd goedkoopste eHerkenning voor KHN-leden.

Korting voor KHN-leden bij All Right Security

Wil jij nu investeren in de beveiliging van jouw horecazaak? All Right Security is gespecialiseerd in het aanleggen van camerasystemen en inbraakalarmen. All Right Security biedt KHN-leden nu een gespreide betaling aan van 12 maanden na installatie. Inspecties op locatie om adviezen op maat uit te brengen zijn nu niet mogelijk, maar installeren kan wel. Uiteraard in overleg en met inachtneming van alle veiligheidseisen. Kijk hier voor meer info.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens