Vooralsnog lijkt het coronavirus in Nederland, voor zover dat kan, onder controle. Ook horecaondernemers kunnen eindelijk weer doen wat ze het liefst doen: hun gasten blij maken. Maar daarmee zijn we er helaas nog niet. Er ligt een enorme schuldenberg en het eigen vermogen en de liquiditeit van veel ondernemers is enorm aangetast.

Ruim 15% van de horecaondernemers kampt met serieuze financiële problemen. De komende maanden staan er de nodige (commissie)debatten gepland die te maken hebben met corona en coronasteun. Dit gaat om debatten van de commissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de commissie Economische Zaken en Klimaat.

De enorme uitdagingen waar we in de horeca mee te maken hebben zien we als een integraal geheel en we hebben onze input daarom samengevat in één document. Afgelopen week hebben we namens onze leden een brief met deze input geschreven naar alle fracties van de Tweede Kamer. Hierin gaan we in op wat er NU nodig is als het gaat om de schuldenproblematiek, maar ook op hoe we aankijken tegen het algemene coronabeleid en de langetermijnvisie van het kabinet over coronasteun. Dit hangt allemaal met elkaar samen en kan daarom niet los van elkaar worden benaderd.

Bekijk het stuk ‘Integrale KHN visie corona en coronasteun’ en de daarbij behorende Horeca Herstelnota. We hebben dit document opgesteld als input voor de komende debatten over corona en coronasteun.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens