De gemeente Amsterdam, Rijkswaterstaat, Foodlogica en Leen Menken Foodservice Logistics starten een proef duurzame bevoorrading in Amsterdam.

In de stad wordt het steeds drukker met bestel- en vrachtwagens. Om de stad leefbaar te houden is er gestart met een proef duurzame bevoorrading van eten en drinken. Bestellingen van verschillende leveranciers worden gebundeld en worden in één keer bezorgd bij bedrijven en particulieren. Zo wordt er bespaard op transportkilometers.

High-tech koelbox

Een mobiele koelbox, met de bestellingen, wordt iedere dag op een afgesproken plek in de stad geplaatst. Fietskoeriers van Foodlogica bezorgen de bestellingen met elektrische fietsen.

De proef duurt 2 maanden. Als blijkt dat deze manier succesvol is wordt er verder uitgebreid. Met dank aan Rijkswaterstaat en de gemeente Amsterdam want zij maken de proef mede financieel mogelijk.

Bekijk hier de video van Last Mile Box proef Amsterdam waarin wordt uitgelegd hoe de proef wordt uitgevoerd. Op de bovenstaande foto zie je hoe de Last Mile Box wordt gelost door de speciale wagen die hiervoor is ontwikkelt.

Bijlagen:

Persbericht Leen Menken Foodservice Logistics

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens