Nu de terrassen vanaf 28 april open gaan verwacht Amsterdam een toename van vrachtverkeer om de horeca te bevoorraden. Om de verkeersdrukte zo veel mogelijk te spreiden krijgt de horeca tijdelijk op de drukste plekken in Centrum en Zuid extra tijd voor het aanvullen van de voorraad.

In overleg met verschillende leveranciers en horecaorganisaties verruimt Amsterdam tijdelijk de venstertijden (beperkt tijdslot die leveranciers krijgen voor laden/lossen) op locaties waar veel terrassen zijn. Om te bepalen hoeveel ruimer deze tijd kan zijn, bekijkt de gemeente per locatie naar de welke verschillende verkeersstromen (voetgangers, fietsers, motorvoertuigen) en de bewoners in de omgeving.

Van 22 april tot en met 27 april kunnen leveranciers in het centrum op het Rembrandtplein, Leidseplein, Amstelstraat het Rokin / Nes en de Reguliersdwarsstraat bevoorraden tussen

07.00 tot 13.00 uur. In stadsdeel Zuid kan dit op de Ferdinand Bolstraat ter hoogte van het Marie Heinekenplein tussen 09.00 tot 14.00 uur. Vanaf 28 april gelden weer de reguliere venstertijden.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens