Veel horecaondernemers krijgen te maken met een forse huurverhoging, doordat de jaarlijkse huurprijsverhoging wordt berekend op basis van de consumentenprijsindex. In sommige gevallen gaat het om een verhoging tot bijna 10%. Deze verhogingen zijn meestal toegestaan, maar er wordt door veel verhuurders helaas weinig rekening gehouden met de huurder. Een manier om deze verhoging op te kunnen vangen, is het aanvragen van een huurkorting.

Vorige week hebben we al bericht over wat we aan deze exorbitante huurverhogingen proberen te doen. En hebben we jou als huurder handvatten gegeven om het gesprek hierover aan te gaan met je verhuurder. Maar heb je al uitgezocht of je recht hebt op coronahuurkorting?

Getroffen ondernemers hebben recht op huurkorting

De Hoge Raad heeft bepaald dat vrijwel alle horecaondernemers die vanwege de coronamaatregelen duidelijk omzetverlies hebben geleden, ter compensatie recht hebben op een huurkorting. Er zijn echter nog steeds veel horecaondernemers die helemaal geen huurkorting hebben gekregen. Of, op initiatief van de verhuurder, slechts een zeer beperkte korting (bijvoorbeeld twee maanden 25% korting). Terwijl op basis van de uitspraak van de Hoge Raad (afhankelijk van de hoogte van de huur, het omzetverlies en de ontvangen TVL) de korting vaak duizenden of zelfs tienduizenden euro’s kan bedragen. Dat is een mooi bedrag om de hoge huur mee te betalen.

Heb jij recht op huurkorting?

Wil je weten of jij recht hebt op een huurkorting en zo ja, op welk bedrag? KHN Advocaten & Juristen kan dit heel snel voor je berekenen. Als je de benodigde gegevens aanlevert, is meestal binnen een uur duidelijk op welk bedrag je waarschijnlijk aanspraak kunt maken. Je ontvangt van ons dan een uitgebreide berekening met bijbehorend onderbouwd advies. De kosten hiervoor bedragen voor onze leden € 185,00 per uur (exclusief btw).

Ook nieuwsgierig geworden? Kijk dan op de website van KHN Advocaten & Juristen of bel 0348 – 489 419.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 8.30 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens