Op maandag 1 juli vond een horeca-inspiratietour plaats met horeca Haarlemmermeer naar het authentieke Haarlem, hele mooie bijzondere bedrijven werden bezocht net buiten de grachtenring van Haarlem.

Bij Vooges Centraal werd gestart, dit grote horecabedrijf aan de achterkant van het station is de ideale locatie voor een heerlijke (werk)lunch of andere afspraak. Door de keur aan verschillende opstellingen van het meubilair en diverse plekken is hier voor iedereen de juiste stek te vinden.

Het inmiddels 2 jaar oude Boutique Hotel Staats in de Ripperdastraat herbergt tevens een leer-werk bedrijf genaamd de Ripper. Het door Estida prachtig ingerichte complex staat bol van de gedurfde kleurcombinaties en bijzondere stijlen. Eén van de prachtigste plekken in Haarlem op loopafstand van station en centrum, een verborgen pareltje.

Hello I'm Local is het 5 jaar geleden door Saskia Hurd opgerichte bedrijf in Spaarnwouderstraat. Sasdia heeft de ambitie om vooral Haarlems te zijn en met Haarlemse bedrijven samen te werken. Na 5 jaren is het bedrijf alweer uit z'n jasje gegroeid en staat voor het najaar een uitbreiding met 25 bedden en vergaderruimte naar twee naast gelegen panden op de planning. Een uniek bedrijf!

Nico Coster ontving de groep vervolgens in Restaurant Zuidam gelegen naast de molen. Het inmiddels 10 jaar bestaande bedrijf is langzaam opgebouwd tot wat het nu is, met een prachtig terras aan het water en gelegen op een schitterende locatie naast de molen. Uitstekend bereikbaar vanaf je sloep en op dit stukje Haarlem kom je weer even helemaal tot rust.

Met de Waterkoets bekijk je Haarlem vanaf de andere kant, langs vele monumentale panden en bezienswaardigheden voer de groep in een geweldige zonnetje naar Restaurant Morris. Hier werd de groep zeer gastvrij ontvangen en genoten we als afsluiter van de dag van een heerlijke bourgondische maaltijd, een aanrader!

Bekijk meer foto's op de Facebookpagina van KHN Haarlemmermeer!