Al met enkele tientjes kun je het energieverbruik in je bedrijf verminderen. Dat levert snel honderden euro´s aan besparingen op. Het online mkb-programma DEB (Duurzaam. Energie. Besparen.) helpt jou hierbij.

Bedrijven die jaarlijks meer energie verbruiken dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ gas, zijn wettelijk verplicht energiebesparende maatregelen te nemen. Het online programma DEB.nl helpt je hier invulling aan te geven. DEB.nl is een initiatief van MKB-Nederland en KHN is partner.

Lijstje maken

DEB geeft per bedrijfstak de mogelijkheden voor energiebesparing aan. Met heel duidelijk de bijbehorende kosten. Sommige maatregelen vergen forse investeringen, maar andere kosten vrijwel niets. Sommige maatregelen zijn zo simpel, dat je ze in een verloren uurtje zelf kunt doorvoeren. Met het programma maak je een eigen lijst die je in de komende jaren (of sneller) wil realiseren.

Kostenbesparing direct in beeld

Energiebesparing is ook kostenbesparing. Onderdeel van DEB is de zogeheten digitale bespaarassistent, die per bedrijf aangeeft wat de maximale besparingsmogelijkheden in euro’s zijn. Maatregelen die een investering vergen, verdienen zich in elk geval binnen vijf jaar terug. Soms is die terugverdientijd zelfs nog veel korter.

Meer weten over DEB?

Voor de leden van KHN is er een speciale pagina deb.nl met meer info over de maatregelen die passen bij jouw bedrijf.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens