Om te laten zien dat het kabinet en de branches “schouder aan schouder” staan, brachten verschillende vertegenwoordigers van brancheorganisaties samen met staatssecretaris Mona Keijzer een bezoek aan een restaurant, kapper en modezaak in IJsselstein. In deze meer dan bijzondere en onzekere tijd, is het van belang om ondernemers in Nederland een warm hart toe te dragen en te laten zien dat wij ze steunen.

De burgermeester van IJsselstein, Patrick van Domburg, heette alle gasten welkom, waarna een wandeling langs een viertal ondernemers in het historisch centrum volgde. Hoogtepunt was een rondetafelgesprek om belangrijke issues inzake het coronavirus aan te kaarten. Hiervoor waren naast staatssecretaris Keijzer, ook o.a. Jacco Vonhof (Voorzitter MKB-Nederland) en Dirk Beljaarts (algemeen directeur Koninklijke Horeca Nederland) te gast bij horecaondernemers Jos & Julitta Epping van de mooie Brasserie Kloostertuin Epping.

Vorige week legde KHN een claim van 5,1 miljard neer bij het kabinet om getroffen horecaondernemers te ondersteunen. Het kabinet heeft inmiddels verschillende ingrijpende maatregelen genomen. Er ligt volgens KHN nu een robuust pakket waar morele steun van het kabinet voor bedrijfsleven uit spreekt, maar dat ook daadwerkelijk financiële steun geeft voor horecaondernemers. KHN is niet ontevreden met het pakket, maar heeft op een aantal onderdelen wél een aantal voorstellen om het noodpakket nog beter en effectiever te maken. Ook in de komende tijd zet KHN alles op alles om getroffen horecamedewerkers (financieel) te ondersteunen. KHN heeft bij de staatssecretaris vandaag tijdens het gesprek opnieuw aangedrongen om verbeteringen op het pakket steunmaatregelen door te voeren, zoals verlichting van vakantiegeld in mei, het vergoeden of kwijtschelden van werkgeverslasten en het opschorten van oproepbepalingen van de Wet arbeidsmarkt in balans.

Jos & Julitta Epping en team de Kloostertuin: “Ons kabinet heeft keihard gewerkt om de eerste financiële klappen op te vangen. Nu is het tijd voor deel twee, zodat we ook in de toekomst “allemaal” ons hoofd boven water kunnen houden. Wij wensen alle horecaondernemers en medewerkers in deze tijd veel sterkte toe. Dat wij allen gezond mogen blijven. Wij hopen dat wij als huiskamer van de samenleving, met onze grote sociale en maatschappelijke rol, iedereen straks weer in goede gezondheid mogen verwelkomen en dat de horecabranche sterker terugkomt dan ooit.”

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens