De horeca wil en kán verantwoord open, maar in aanloop naar de persconferentie van 23 maart zien de vooruitzichten voor versoepelingen op korte termijn er niet gunstig uit. Verschillende media berichtten dat versoepelingen op korte termijn niet waarschijnlijk zijn. KHN zet daarom volop in op 100% van de NOW- vergoeding vanaf 1 april, zodat horecaondernemers hun medewerkers met een vast en met een flexibel contract zo veel mogelijk kunnen doorbetalen en in dienst kunnen houden.

Robèr Willemsen: “Die 100 procent compensatie is absoluut noodzakelijk om te voorkomen dat – met de finish in zicht – er veel ontslagen zullen vallen en veel horecazaken op korte termijn omvallen. Afgelopen weekend vonden er meerdere gesprekken plaats met betrokken ministers, VNO-NCW en MKB-Nederland over de ontwikkelingen."

KHN routekaart
De komende dagen worden deze gesprekken voortgezet om samen te kijken hoe er zo snel mogelijk kan worden gewerkt aan een verantwoorde branchebrede opening van de horeca volgens de KHN routekaart. Tot een volledige heropening van de horeca blijft financiële compensatie keihard noodzakelijk.

Bodemprocedure
Middels de bodemprocedure – waarvoor op 22 maart de dagvaarding uitgaat – zet KHN in op 100% compensatie met terugwerkende kracht voor de schade die horecaondernemers hebben geleden door de coronamaatregelen.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens