Op dinsdag 13 april jl. heeft het bestuur van KHN Haarlem overleg gehad.

Haarlemse Horeca Academie voor kwalitatief personeel

Het bestuur van KHN Haarlem verwacht dat het moeilijk wordt om weer kwalitatief goed personeel aan te trekken wanneer het weer nodig is. Voorzitter Hildo Makkes van der Deijl heeft samen met verschillende ondernemers en de Kans Academie de Haarlemse Horeca Academie gestart. Ondernemers die zich bij de academie aansluiten, kunnen er terecht voor opleidingen voor hun personeel, of het nu gaat om nieuwkomers of meer ervaren horecamedewerkers die zich willen specialiseren. UWV, gemeente en opleidingsinstituten weten elkaar niet altijd te vinden, dus is dit een goede aanvulling. Het is belangrijk de horeca als serieus vak te zien en te investeren in personeel. Hier lees je meer over de academie. Zodra het meer vorm krijgt zul je hierover geïnformeerd worden.

Handhaving

Haarlemse horecaondernemers hebben een brief ontvangen van burgemeester Wienen waar medewerking wordt uitgesproken vanuit de gemeente. Echter wordt de brief afgesloten met een alinea die niet goed valt bij de horecaondernemers. De burgemeester geeft aan dat er streng gehandhaafd zal worden en de tijd van waarschuwen voorbij is.

KHN Haarlem streeft veel meer naar handhaving als verlengstuk van de horecaondernemers. In veel gevallen is het veel effectiever om het publiek aan te spreken, in plaats van de horeca, of in ieder geval gezamenlijk.

Midweekcampagne

Vanuit het hoteloverleg is bedacht om een midweek campagne te starten om het toerisme op doordeweekse dagen te trekken. Dit zal van start gaan in september en het zal herhaald worden in januari voor de maanden februari/maart.

Toeristische visie

De toeristische visie is goedgekeurd door de raad en ligt beschikbaar ter inspraak. Het stuk is echter geschreven vanuit de visie voorafgaand aan Covid. Hierbij zijn de cijfers waarop het gebaseerd is niet meer actueel en haalbaar. Het bestuur zal deze opmerking bij de gemeente terugleggen.

Nieuw CHO protocol

Vanwege de gewijzigde AVG wetgeving heeft KHN het protocol rondom het Collectieve Horeca Ontzeggingenbeleid aangepast. Dit moet door de deelnemende partijen opnieuw ondertekend worden. Het bestuur van KHN heeft hierover een afspraak met de gemeente.

Lobby gemeenteraadsverkiezingen

De gemeenteraadsverkiezingen zijn erg belangrijk voor de horeca. Daarom heeft KHN een toolkit samengesteld om op een goede manier de lobby voor deze verkiezingen op te pakken. In 2022 staan deze verkiezingen weer op de agenda. Voor de zomer moeten de partijen het programma indienen. Het bestuur van KHN Haarlem zal tijdens de volgende vergadering op 11 mei de speerpunten verzamelen. Te denken valt aan het tegengaan van verschraling van horecabedrijven en goed kijken naar het aanbod van de horeca. Mocht je punten hebben die we mee kunnen nemen, laat het ons weten via haarlem@khn.nl.

En verder:

Op dinsdag 11 mei 2021 vergadert het bestuur weer. Heb je onderwerpen of vragen die je per mail wil stellen, laat het ons weten via haarlem@khn.nl.

Heb je de Facebook van KHN Haarlem al geliked? Zegt het voort!

Op www.khn.nl/haarlem volg je het laatste nieuws vanuit KHN Haarlem.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens