De provincie Overijssel daagt de horeca uit om energie te besparen bij de verwarming van hun terrassen. Ondernemers kunnen gebruikmaken van een subsidieregeling die de aanschaf van verwarmde kussens ondersteunt.

Door gebruik van verwarmde kussens kan zo'n 90% energie oftewel CO2-uitstoot worden bespaard. Er is voor de nieuwe (nog te publiceren) subsidieregeling een budget van € 100.000 beschikbaar gesteld.

3000 euro

De subsidieregeling is gericht op kleinere ondernemers, met minder dan vijftig medewerkers. Ze mogen geen gas- of elektrische heaters in gebruik hebben naast de kussens. De bijdrage van de provincie is 30% van de aanschafkosten van de kussens en maximaal € 3000 per ondernemer. De kussens zijn in aanschaf wel duurder dan de heaters, maar dat kan worden terugverdiend doordat minder energiekosten worden gemaakt.

De regeling gaat in op 1 oktober 2020, en werkt met terugwerkende kracht vanaf 1 september 2020 voor bedrijven die net hebben geïnvesteerd in verwarmde kussens.

Maak jij gebruik van alle subsidiemogelijkheden

Wil jij weten van welke subsidies jij gebruik kunt maken? Meld je dan aan bij Vindsubsidies. Er zijn duizenden lokale, regionale, nationale en Europese ondersteuningsmogelijkheden. KHN heeft samen met Vindsubsidies een subsidieloket ontwikkeld waarin je gratis kunt zoeken naar relevante subsidies voor jouw horecabedrijf. Heb je een subsidie gevonden, dan kan Vindsubsidies je helpen met de aanvraag. Snel en eenvoudig.

KHN Ledenvoordeel

Ga naar het KHN Subsidieloket voor meer informatie over dit ledenvoordeel en aanmelden.

Gerelateerde standpunten

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens