Hierbij doen wij je kort verslag van de op 5 juni jl. gehouden evaluatie over de afsluiting van de Haltestraat.

Evaluatie proef
Er wordt momenteel een proef uitgevoerd door de Haltestraat dagelijks van 12.00 tot 0.00 uur af te sluiten om terrasruimte te cre벥n voor de horecagelegenheden. Afgesproken is dat deze afsluiting wekelijks in samenwerking met lokale ondernemers en bewoners wordt geëvalueerd. Afgelopen vrijdag heeft de eerste evaluatie plaatsgevonden. Wij hebben goede suggesties voor verbeteringen gehoord. Aan de hand van deze eerste evaluatie zullen wij deze week een aantal aanpassingen doorvoeren.

Afsluiten Haltestraat
Aan de hand van de evaluatie is besloten om de Haltestraat voortaan af te sluiten van donderdag tot en met zondag van 15.00 tot 0.00 uur. Wij zullen de wijzigingen morgen doorvoeren. Van maandag tot en met woensdag is de Haltestraat dus geopend voor auto- en fietsverkeer. De Haltestraat wordt vanaf aanstaande donderdag om 15.00 uur voor auto- en fietsverkeer afgesloten. De Haltestraat is te allen tijde toegankelijk voor de hulpdiensten. Deze proef wordt op deze wijze gehouden tot en met 3 juli 2020 (de start van de zomervakantie). In samenwerking met de lokale ondernemers en bewoners gaan wij bekijken hoe wij om moeten gaan met de zomervakantie.

Slechtweer-scenario
De gemeente ontwikkelt een slechtweer-scenario, zodat de gemeente eventueel op basis van neerslagverwachting kan bepalen om de Haltestraat niet af te sluiten.

Toegangspoorten Haltestraat
De gemeente gaat de toegangspoorten in de Haltestraat aanpassen. Zo worden er bredere toegangspoorten geplaatst en krijgen de toegangspoorten een meer gastvrije uitstraling. Ook wordt nagegaan of er een aantrekkelijke ‘routing’ van de Kerkstraat richting de Haltestraat kan worden gecreëerd.

Parkeerplaatsen Zeestraat
De gemeente heeft een paar parkeerplaatsen opgeheven in de Zeestraat om de uitbreiding van de terrassen van de horeca te realiseren. Wij zien dat de bewoners en bezoekers zich niet houden aan het parkeerverbod. Wij zullen in samenwerking met de horecaondernemers proberen om hiervoor een passende oplossing te vinden.

Vragen
Mochten er vragen zijn, dan kan er contact worden opgenomen met Jonneke van Broekhoven (veiligheid en handhaving) via 06 – 53397388 of Irma Keur (toerisme en economie) via 06 – 36186915.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens