Op woensdag 2 juni jl. heeft het bestuur van KHN Purmerend - Beemster vergaderd. Wat kwam er zoal ter sprake?

Overleg gemeente

KHN Purmerend heeft kennis gemaakt met de nieuwe Programmamanager Binnenstad Purmerend; Inge Reijmer. Daarnaast zijn er verschillende overlegmomenten geweest met de gemeente over onder andere het terrassenbeleid, de precario en de versoepelde maatregelen.

Het Kookboek komt uit!

Er zijn genoeg toezeggingen van ondernemers om het kookboek Purmerend uit te brengen! We houden je op de hoogte over de publicatiedatum. Tot die tijd kun je je nog steeds aanmelden. Lees hier meer en meld je signature dish aan via kookboekpurmerend@gmail.com.

Lobby gemeenteraadsverkiezingen

KHN Purmerend heeft een brief opgesteld met punten die de politieke partijen mee kunnen nemen in hun partijprogramma.

Campagne #waarikwoon

Gemeente Purmerend is bezig met een campagne #waarikwoon, om bezoekers naar Purmerend te trekken. KHN Purmerend Beemster ondersteunt deze campagne en zal de ondernemers hierover op de hoogte houden. Onder andere wordt er stramien beschikbaar gesteld die de ondernemers kunnen gebruiken voor posters, schermen, social media en andere communicatie uitingen. Er zal binnenkort ook een informatiemoment worden georganiseerd om ondersteuning te bieden bij het gebruik van social media. Meer informatie over de campagne.

Terrassenbeleid

Op 15 juni is er een vervolggesprek met de gemeente over het terrassenbeleid. We nemen hierin de winterschermen mee. Graag zouden we de mogelijkheid krijgen de schermen het hele jaar door te laten staan omdat dit een uniforme en mooie uitstraling heeft.

Samenwerking organisaties

In Waterland zijn verschillende organisaties actief waar KHN Purmerend Beemster graag mee wil samenwerken om te zien waar de raakvlakken zijn. Zo is er de Vereniging Ondernemers Waterland (VOWA). Er zijn op dit moment 5 ondernemersverenigingen aangesloten bij de VOWA. De speerpunten zijn toerisme, bedrijventerreinen, bereikbaarheid, onderwijs en een bredere vertegenwoordiging. Vanuit het laatste punt probeert de VOWA meerdere partijen aan te laten sluiten, zo ook KHN Purmerend Beemster. Met een grotere vuist kom je immers sneller aan tafel en kun je meer bereiken. Daarnaast worden regionale zaken opgepakt, waar die niet in de portefeuille van de lokale partijen horen, maar zeker van invloed hebben. Het bestuur van KHN Purmerend Beemster zal hierover gesprekken voeren om te kijken wat een passende formule is. De speerpunten van de VOWA volgen binnenkort.

Precario

Tot 1 juli is de precario kwijtgescholden, maar we zetten in op kwijtschelding voor heel 2021.

Het laatste nieuws rondom Corona vind je hier:

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens