Horecaondernemers uit Noord-Holland gingen onlangs letterlijk het veld in tijdens een inspirerende biodiversiteitssafari. De bijeenkomst leverde niet alleen frisse ideeën op voor een toekomstbestendige menukaart, maar krijgt ook een vervolg tijdens de Toekomst Tiendaagse van Amsterdam 750. De bijeenkomst werd georganiseerd door KHN Amsterdam in samenwerking met Dutch Cuisine en VHC Jongens, en stond geheel in het teken van Biodiversiteit op je Bord.

Onder leiding van een ervaren gids trokken de deelnemers het natuurgebied van de Boeren van Amstel in. Daar kregen zij in de praktijk te zien hoe boeren actief bijdragen aan het behoud van biodiversiteit – en hoe de horeca daar direct aan kan bijdragen door bewustere keuzes te maken op de menukaart.

Inspiratie uit de praktijk
Tijdens de sessie deelden verschillende sprekers hun kennis en ervaring:

  • Bas Cloo (Dutch Cuisine) gaf uitleg over het programma Biodiversiteit op je Bord en hoe horecaondernemers zich kunnen aansluiten.
  • Esther Mouwen van restaurant De Mark vertelde waarom zij meedoet.
  • Paul Wiertz (BookDinners) liet zien hoe deelnemers worden gepromoot richting consument.
  • Chris van Alphen (Just Horeca) en collega Odile Kos benadrukten dat jongeren (Gen Z) bedrijven waarderen die maatschappelijke impact maken – ook als werkgever.
  • Christiaan Bikker van VHC Jongens serveerde bijzondere biodiversiteitvriendelijke broodjes en vertelde over de plannen om de komende maanden steeds meer van dit soort producten in het assortiment op te nemen, herkenbaar te maken en makkelijker bestelbaar voor de horeca.

Iedereen ging naar huis met frisse ideeën en inspiratie om als horecaondernemer bij te dragen aan een gezonde leefomgeving, op én naast het bord. En de weidevogels? Die waren blij toen hun veld weer even helemaal van hen was.

Biodiversiteit op je Bord tijdens de Toekomst Tiendaagse
Van 12 t/m 21 juni vindt in Amsterdam de Toekomst Tiendaagse plaats, één van de hoogtepunten van het jubileumjaar Amsterdam 750. Ook hier zal Biodiversiteit op je Bord een zichtbare rol spelen.

Onder het motto Eet je Wereld Mooier’ serveren diverse Amsterdamse horecaondernemers een bijzonder biodiversiteitvriendelijk gerecht, vaak met een knipoog naar de geschiedenis van de stad. Onder de deelnemers bevinden zich collega’s als Restaurant Amstelle (Van der Valk Amsterdam-Amstel), Café Remouillage, NEMO Science Museum, Strandpaviljoen aan de Plas en bar-Bistro Venus & Adonis. Deze horecalocaties laten zien hoe je als ondernemer met relatief eenvoudige keuzes kunt bijdragen aan biodiversiteit én je gasten iets bijzonders biedt

Zelf aan de slag?
Wil je als horecaondernemer ook werk maken van biodiversiteit op je menukaart – en tegelijkertijd inspelen op de wensen van bewuste gasten en jonge medewerkers? Dutch Cuisine helpt je graag verder. Meld je aan als Supporter, Partner of Ambassadeur van Biodiversiteit op je Bord.

Meer info of meedoen? Mail naar: biodiversiteit@dutch-cuisine.nl

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens