Horecaondernemers uit Noord-Holland gingen onlangs letterlijk het veld in tijdens een inspirerende biodiversiteitssafari. De bijeenkomst leverde niet alleen frisse ideeën op voor een toekomstbestendige menukaart, maar krijgt ook een vervolg tijdens de Toekomst Tiendaagse van Amsterdam 750. De bijeenkomst werd georganiseerd door KHN Amsterdam in samenwerking met Dutch Cuisine en VHC Jongens, en stond geheel in het teken van Biodiversiteit op je Bord.
Onder leiding van een ervaren gids trokken de deelnemers het natuurgebied van de Boeren van Amstel in. Daar kregen zij in de praktijk te zien hoe boeren actief bijdragen aan het behoud van biodiversiteit – en hoe de horeca daar direct aan kan bijdragen door bewustere keuzes te maken op de menukaart.
Inspiratie uit de praktijk
Tijdens de sessie deelden verschillende sprekers hun kennis en ervaring:
Iedereen ging naar huis met frisse ideeën en inspiratie om als horecaondernemer bij te dragen aan een gezonde leefomgeving, op én naast het bord. En de weidevogels? Die waren blij toen hun veld weer even helemaal van hen was.
Biodiversiteit op je Bord tijdens de Toekomst Tiendaagse
Van 12 t/m 21 juni vindt in Amsterdam de Toekomst Tiendaagse plaats, één van de hoogtepunten van het jubileumjaar Amsterdam 750. Ook hier zal Biodiversiteit op je Bord een zichtbare rol spelen.
Onder het motto ‘Eet je Wereld Mooier’ serveren diverse Amsterdamse horecaondernemers een bijzonder biodiversiteitvriendelijk gerecht, vaak met een knipoog naar de geschiedenis van de stad. Onder de deelnemers bevinden zich collega’s als Restaurant Amstelle (Van der Valk Amsterdam-Amstel), Café Remouillage, NEMO Science Museum, Strandpaviljoen aan de Plas en bar-Bistro Venus & Adonis. Deze horecalocaties laten zien hoe je als ondernemer met relatief eenvoudige keuzes kunt bijdragen aan biodiversiteit én je gasten iets bijzonders biedt
Zelf aan de slag?
Wil je als horecaondernemer ook werk maken van biodiversiteit op je menukaart – en tegelijkertijd inspelen op de wensen van bewuste gasten en jonge medewerkers? Dutch Cuisine helpt je graag verder. Meld je aan als Supporter, Partner of Ambassadeur van Biodiversiteit op je Bord.
Meer info of meedoen? Mail naar: biodiversiteit@dutch-cuisine.nl