27 maart was er sinds lange tijd weer een horecaoverleg met de gemeente Diemen en de horeca. Waar werd zoal over gesproken?

Vanuit de gemeente waren, naast de burgemeester Erik Boog, ook casemanager horeca Glenn Vedder aanwezig, Barry van Beeren van handhaving en Max Goores, beleidsadviseur openbare orde en veiligheid.

Glenn is casemanager en eerste aanspreekpunt voor de horeca in Diemen voor vergunningsaanvragen. Hij komt graag langs bij zowel de bestaande horeca als startende horecaondernemers, om de verbinding te zoeken en de lijnen zo kort mogelijk te houden. De ondernemer is uiteraard wel altijd zelf verantwoordelijk voor het juist en tijdig aanleveren van de benodigde stukken.

Vergunningen
De exploitatievergunning en terrasvergunning dienen elke 5 jaar vernieuwd te worden om zicht te krijgen of er geen sprake is van criminele inmenging (Bibob toets). Daarnaast kan er gekeken worden of er wijzigingen zijn in de bedrijfsvoering, bijvoorbeeld uitbreiding terras of in de horeca zelf, andere indeling, aanpassen openingstijden, etc. De gemeente denkt hierin graag mee met de ondernemers.

Voor de verlening van de verruimde ‘corona-terrassen’ kan je een aanvraag indienen bij de gemeente. Dit wordt per locatie bekeken en is maatwerk.

Horecabeleid en evenementenbeleid
De gemeente is bezig met het actualiseren van het horecabeleid. De horecaondernemers worden hier in meegenomen. Dit geldt ook voor de evenementenvergunningen, er volgt een uitnodiging voor een evaluatie met wethouder Jeroen Klaassen.

Diemen 800 jaar
In 2026 wordt Diemen 800 jaar gevierd. Mooi als de horeca zich dan ook profileert en profiteert, d.m.v. evenementen, uitstraling, arrangementen, speciale menu’s, etc.

Zie ook het voorbeeld van een gezamenlijke scheurkalender van de Amsterdamse horeca die in 2025 hun 750-jarig jubileum viert Doe mee en meld je aan voor een plek in de Amsterdamse… | KHN.

En Deze activiteiten rondom de 750ste verjaardag van Amsterdam wil je niet missen | I amsterdam.

Update Arbeidsmarkt
KHN heeft een model personeelshandboek opgesteld wat ook voldoet aan regelgeving zoals het voorzien in een modelprotocol ongewenst gedrag. Dit handboek kan je als lid downloaden op onze site: KHN | Model personeelshandboek.

Voor de werving- en imagocampagne kijk op Werken in de Horeca - Verrassend Veelzijdig | Koninklijke Horeca Nederland (komwerkenindehoreca.nl).

Via deze site wordt ook binnenkort het nieuwe vacatureplatform gelanceerd, hou de nieuwsbrief in de gaten!

Nieuwe Uniforme Voorwaarden Horeca (UVH)
De UVH zijn vernieuwd en nu te downloaden op onze site: KHN | Uniforme Voorwaarden Horeca Nederlands.

Daarnaast werd een aantal nieuwe ledenvoordelen gepresenteerd en werd er presentatie gegeven met 67 tips voor het terrasseizoen. Je vind ze via deze link.

De volgende bijeenkomst met de horeca en de gemeente staat gepland op woensdag 25 september van 15:00 uur tot 17:00 uur. De locatie wordt nog afgestemd. Mocht je jouw locatie beschikbaar willen stellen (tegen vergoeding van de drankjes/hapje) dan kan je dit doorgeven via amstelland@khn.nl.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens