Op dinsdag 12 april heeft het bestuur van KHN Haarlem overleg gehad bij Brasserie Van Beinum. Wat kwam er zoal ter sprake?

KHN Haarlem vraagt nieuwe raadsleden samen te werken

De hotels van Haarlem hebben de nieuwe raadsleden een brief gestuurd met 4 belangrijke punten voor de hotels. De complete brief vind je hier. Vanuit de complete horeca is al eerder een brief opgesteld met belangrijke punten die de raadsleden mee moeten nemen. We zullen de fractievoorzitters benaderen met onze speerpunten.

Vitaliteitsplan Haarlem

Om de binnenstad van goede kwaliteit en aantrekkelijk te houden, hebben de Provincie Noord-Holland, de gemeente en verschillende betrokken partijen opdracht gegeven voor het maken van een plan van aanpak Vitaliteitsplan binnenstad. Hiermee wordt bepaald hoe de binnenstad op middellange en lange termijn gezond gehouden kan worden. Eind van het jaar zal dit plan in het college behandeld worden. Een vervolg daarop is het vernieuwen van het horecaconvenant. Hier vind je meer informatie over het vitaliteitsplan.

Uitnodiging 17 augustus Haarlem Jazz

Op woensdag 17 augustus zal Haarlem Jazz plaatsvinden. Graag nodigen we de leden uit op het VIP deck. Aanmelden kan met 2 personen per bedrijf. We ontvangen je graag om 19.00 uur en het is inclusief 4 drankjes. Wil je je alvast aanmelden? Laat het weten via haarlem@khn.nl.

Inzet coronasteunpakket

Nachtwacht Haarlem is bezig met gemeente Haarlem om een gedeelte van het coronasteunpakket in te zetten voor jonge initiatieven in gemeente Haarlem, voor organisaties om een professionaliseringsslag te maken. Het kader wordt nu gesteld. We houden je op de hoogte.

Nieuwe protocol CHO

Door de verplichte aanpassing in het nieuwe protocol van het Collectieve Horeca Ontzeggingenbeleid (CHO) in verband met AVG-regels, is het op dit moment niet mogelijk een collectieve horeca ontzegging uit te voeren. Dit komt door juridische zaken die goed omschreven moet worden, waar de politie op dit moment een afwijkend oordeel over heeft. KHN zit er bovenop en houdt je op de hoogte.

Terrassenbeleid

De ruimere opzet van de terrassen moeten per eind oktober weer in normale staat terug gebracht worden. KHN Haarlem wil graag inzetten op de mogelijkheden per ondernemer om de veiligheid, toegankelijkheid en klantvriendelijkheid te kunnen waarborgen. Er zijn immers meer bezoekers die buiten willen verblijven.

Omgevingsplan

Op 1 januari 2023 treedt de Omgevingswet in werking. De Omgevingswet bundelt alle wetten voor de leefomgeving. Hierbij gaat het om wet- en regelgeving over bouwen, milieu, water, ruimtelijke ordening en natuur. De Omgevingswet biedt gemeente de mogelijkheid om met overzichtelijkere regels de leefomgeving meer in samenhang in te richten en ruimte te bieden voor lokaal maatwerk. Gemeenten hebben hier tot eind 2029 de tijd voor. Wij houden als KHN Haarlem in de gaten hoe dit zich vordert en waar het verstandig is op mee te praten over regels die voor ons van belang zijn. Lees hier meer over de omgevingswet.

Het laatste nieuws rondom corona vind je hier:

Volgende vergadering

De volgende vergadering is op dinsdag 10 mei aanstaande 10.00 uur. Heb je onderwerpen of vragen die je per mail wilt stellen zodat we het kunnen meenemen in de vergadering, laat het ons weten via haarlem@khn.nl.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens