Op dinsdag 15 februari heeft het bestuur van KHN Zaanstreek overleg gehad bij Best Western Zaan Inn Hotel. Onderstaand de besproken punten en de koppeling naar de diverse onderliggende stukken.

Krijg tijd en kosten vergoed van gemeente Zaanstad voor controle CTB-regeling

De regeling voor het terugkrijgen van kosten die gepaard gaan met de controle voor het coronatoegangsbewijs is verlengd. Het is nu mogelijk tot en met 28 februari 2022 een declaratie in te dienen. Lees hier meer.

Brief aan gemeenten; ondersteuning horeca op meerder fronten nodig

KHN Zaanstreek heeft in januari een brief aan het college van B&W van de gemeenten Zaanstad, Oostzaan, Landsmeer en Wormerland gestuurd, waarin we duidelijk hebben gemaakt dat de horeca op een verantwoorde wijze open kon. Daarnaast hebben gevraagd om ondersteuning op diverse vlakken om het voor de horeca wat makkelijker te maken, inmiddels heeft de gemeente geantwoord op onze brief. Lees hier meer.
We zullen deze punten binnenkort onder de aandacht brengen bij de burgemeester en wethouder EZ.

Whatsapp groep

Het bestuur zet binnenkort een Whatsapp groep op van de horecabedrijven in Zaanstad. Het zal gaan om 2 groepen; Zaanstad Noord en Zaanstad Zuid. In andere regio’s zijn dergelijke whatsapp groepen al actief en worden actuele zaken gedeeld, kunnen vragen worden gesteld en zaken worden afgesproken. Personen die niet willen deelnemen in deze appgroep kunnen altijd de groep verlaten. Wanneer je niet in de appgroep bent meegenomen, maar dit wel wilt, kun je het mobiele nummer doorgeven via zaanstreek@khn.nl. Als er interesse is buiten deze gebieden, kunnen we meerdere groepen opzetten.

Monitoren horecavisie

De horecavisie is vastgesteld. We zullen er als bestuur ook op toezien dat de gemeente zich aan deze visie houdt. Je kunt de horecavisie hier vinden.
Hiernaast werkt de gemeente ook aan de toeristische visie. We vragen de status na van deze visie en zullen dat terugkoppelen.

Hoteloverleg 22 februari

Volgende week, dinsdag 22 februari, komen de hotels weer samen voor het hoteloverleg. Een belangrijk punt op de agenda is het centraal optrekken wanneer er grotere groepen zich melden bij evenementenlocaties. Daarnaast is Marketing Zaanstreek aanwezig om meer te vertellen over de mogelijkheden voor promotie van de Zaanstreek.

Horeca en gemeente Landsmeer

Onlangs is er kennis gemaakt met de nieuwe burgemeester Leon de Lange van Landsmeer, wethouders en ambtenaren. Deze eerste contacten heeft het bestuur van KHN Zaanstreek als zeer positief ervaren.

21 en 22 maart Noord-Hollandse Horecabeurs

Op 21 en 22 maart wordt de Noord-Hollandse Horecabeurs georganiseerd in het AZ Stadion. KHN is daar aanwezig met een stand. Op deze twee dagen worden presentaties gegeven over trends en ontwikkelingen. Daarnaast is KHN Verzekeringen en Easy Payment Services aanwezig om de voordelen voor verzekeringen en pinabonnementen duidelijk te maken.

16 mei horecatour Deventer

Stap je op onze bus om inspiratie op te doen?

Wil je eens kijken hoe de horeca in een andere stad ‘het doet’? Wij nodigen je uit voor de inspiratietour naar Deventer! Op maandag 16 mei krijgen de leden van KHN Purmerend – Beemster, KHN Zaanstreek, KHN Waterland en KHN Edam - Volendam de mogelijkheid Deventer te bezoeken met een horecatour.

Deventer staat bekend om de vele culturele evenementen en als levendige Hanzestad, waarvan de rijke historie zeer goed bewaard is gebleven. Wil je dit met eigen ogen zien? Stap in onze bus met de horeca-collega’s uit de regio!

Het complete programma wordt nog samengesteld, maar niet alleen de bekende bezienswaardigheden als de Waag en het sfeervolle stadplein de Brink zullen aan bod komen. Juist de parels waar we wat van kunnen leren en ons met een frisse blik naar ons eigen bedrijf laten kijken zullen we bezoeken.

Kortom, inspirerende mensen en locaties! Uiteraard worden we in elke locatie getrakteerd op een heerlijk hapje en/of drankje!

Deze beleving vraagt een eigen bijdrage 99 euro per persoon. Aanmelden kan via zaanstreek@khn.nl.

Akkoord cao-horeca 2022 en 2023

KHN, FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben overeenstemming bereikt over een nieuwe cao-horeca voor heel 2022 en 2023. Lees verder.

Het laatste nieuws rondom corona vind je hier:

Volgende bestuursvergadering

De volgende bestuursvergadering vindt plaats op dinsdag 19 april 2022 om 10.00 uur. We zullen voor deze vergadering een lid van KHN Zaanstreek benaderen om op die locatie te vergaderen. Punten voor deze vergadering kun je aanleveren via zaanstreek@khn.nl.

Website en facebook KHN Zaanstreek

Website KHN Zaanstreek: www.khn.nl/zaanstreek. Heb je Facebookpagina al geliked? Klik hier

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens