Als je het salaris van je personeel niet meer kunt betalen, is er sprake van (blijvende) betalingsonmacht. Waar kun je terecht voor bijstand?

Er zijn diverse vormen van betalingsonmacht, zoals:

  • Surseance van betaling
  • Faillissement
  • Schuldsaneringsregeling

Als je in een van deze situaties verkeert, dan kan het UWV mogelijk je betalingsverplichting overnemen. Dit is niet iets waarop 'zomaar' wordt overgegaan of waarvan je zonder beperking 'gebruik' kunt maken. Bij het UWV kun je meer informatie opvragen over de voorwaarden die hieraan gesteld worden. Ook is het mogelijk om bij het UWV ontslag voor je personeel aan te vragen wegens bedrijfseconomische redenen.

Financiële hulp van gemeente

Bij betalingsproblemen kan de gemeente wellicht financiële hulp bieden middels toepassing van het Besluit Bijstandsverlening Zelfstandigen. Hiervoor moet je aan een aantal voorwaarden voldoen die je kunt terugvinden op de site van de Kamer van Koophandel. Het BBZ kent verschillende vormen van bijstand zoals een lening, een krediet of een aanvulling op het inkomen. Niet iedere gemeente is op de hoogte van deze financiële ondersteuning. Wijs hen zonodig op het bestaan hiervan.

Meer informatie

Vragen?

Neem contact op met onze adviseurs van KHN Advies via 0348 48 94 89 of mail naar khnadvies@khn.nl.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens