En hoeveel vakantiedagen moet een leerling opnemen voor een weekje vrij? KHN geeft antwoord!

De werkweek van een leerling in de voltijd beroepsbegeleidende leerweg (BBL) van het middelbaar beroepsonderwijs bedraagt 38 uur, inclusief (gemiddeld) 6 uren die bestemd zijn voor schoolbezoek of het op andere wijze volgen van theoretisch onderwijs. Over de schooluren is geen loon verschuldigd. De leerling bouwt hier wel vakantiedagen over op. Dit betekent dus dat een leerling over 38 uur per week vakantiedagen opbouwt, wat neerkomt op 25 vakantiedagen per 12 maanden.

Schoolvakanties

Tijdens schoolvakanties wordt loon ook doorbetaald over schooldagen, mits de leerling zich tijdig beschikbaar stelt voor arbeid en die arbeid ook verricht. Houd er rekening mee dat een BBL-leerling dan dus 38 uur per week betaald krijgt, mits de leerling zich tijdig beschikbaar stelt en die arbeid ook verricht.

Aantal dagen

Neemt de leerling een week vrij in een schoolvakantie? Dan kun je hier 38 vakantie-uren voor aanhouden mits de leerling zich ook voor 38 uur beschikbaar houdt. Neemt de leerling een week vrij terwijl hij of zij wel naar school moet in die week? Dan houd je 32 vakantieuren in.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens